НОВО ИЗДАЊЕ РОМАНА ВЕДРАНЕ РУДАН: “Љубав на последњи поглед” говори о злостављеним женама

Д. Б. М.

29. 11. 2021. у 21:40

КАД је настао, пре скоро 20 година, био је испред свог времена. Данас је нажалост и даље актуелан. Роман "Љубав на последњи поглед" Ведране Рудан је по њеној оцени и њен најбољи роман, а говори о насиљу у породици и жени која одлучује да више не буде жртва насилника.

НОВО ИЗДАЊЕ РОМАНА ВЕДРАНЕ РУДАН: “Љубав на последњи поглед” говори о злостављеним женама

Фото: Принтскрин Јутјуб/Green Star

- Тешко ми је да пишем о овој књизи- написала је ауторка за најновије, “Лагунино” издање. - Насиље у браку је данас тема о којој се снимају филмови, серије, пишу књиге. Све жене света морале би да скупе храброст и да кажу колико лица има мржња коју према теби осећа љубав твог живота, отац твоје деце. И не, у тој борби за право на живот особе, не играчке у рукама болесника, никад не бисмо смеле да посустанемо.

Оне које нису злостављане требале би да помогну својим несретним сестрама. “Љубав на последњи поглед” је књига о Злу, прича једне Тилде која се спасила. Написала сам је 2003. године, у једном даху. Је ли то књига о мени? Јесам ли ја Тилда? Била сам.

Годинама сам легала на сто за сецирање и од господара мог живота слушала шта треба да учиним да бих била боља. Њему. Живи сам доказ да се може искорачити. Матилда је искорачила. И ви то можете. Нисте лутке, нисте играчке, нисте 'криве', ви сте људска бића која имају право на дубоко дисање. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)