ОД ВЕЛИКОГ КОРАЛНОГ ГРЕБЕНА ДО ВАТРЕНЕ СИЛЕ: Вијасат Нејчр нас води у "дивљу Аустралију"

В. Н.

29. 11. 2021. у 09:58

У НОВОМ тематском блоку "Дивља Аустралија", који на каналу "Вијасат Нејчр" почиње да се приказује од среде, 1. децембра, у 18.00, одајемо посебну почаст природи Аустралије.

ОД ВЕЛИКОГ КОРАЛНОГ ГРЕБЕНА ДО ВАТРЕНЕ СИЛЕ: Вијасат Нејчр  нас води  у дивљу  Аустралију

Фото Вајасат

Кроз низ документарних емисија које ће нам открити сва лица најсувљег континента на свету, са Дејвидом Атенбороуом посетићемо Велики корални гребен, срешћемо се са мистериозним и опасним животињама аустралијске дивљине, а затим ћемо се вратити кроз време и истражити праисторијску Аустралију.

Открићемо који су све фактори утицали на дивљи свет овог континента - од посета туриста који за собом остављају еколошку пустош, преко градње великих градова на ретким речним токовима који сиромашној аустралијској природи дају живот, до криволова који у опасност доводи разноврсан животињски свет.

У оквиру специјала посвећеном Аустралији чека нас и премијера емисије "После пожара - опоравак аустралијске природе", која ће на програму "Вијасат Нејчр" бити емитована у недељу, 5. децембра, у 18.00.

Емисије обилују видео записима који гледаоце остављају без даха, а који нас уз појашњења експерата воде на узбудљиво путовање кроз природни свет.

Фото Вајасат

Аустралијска фауна има дугу и импресивну историју преживљавања, записану у својој прошлости. Ватра је сила која је обликовала природу Аустралије. Како је сезона шумских пожара 2019. брутално јасно показала, климатске промене повећавају обим и интензитет шумских пожара. Овај документарац приказује дугорочни опоравак дивљег света после огромне катастрофе, кроз приче о нади, људској интервенцији и отпорности.

Серијал пружа важну поруку да морамо да штитимо нашу животну средину и предузмемо нешто ради одржавања биодиверзитета на нашој планети, и то пре него што буде прекасно.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)