НОВОСТИ САЗНАЈУ - ГРУЈИЧИЋ БЕЗ "МАТАВУЉА"! Самопроглашени лауреат није добио награду одлуком чланова УО Удружења књижевника Србије

Д. Бт.

17. 11. 2021. у 09:11

КАКО "Новости" незванично сазнају, већином гласова чланова Управног одбора Удружења књижевника Србије, награда "Симо Матавуљ" за укупан стваралачки опус није отишла у руке Ненада Грујичића, који је себе прогласио за лауреата и о томе обавестио медије пре неколико дана.

НОВОСТИ САЗНАЈУ - ГРУЈИЧИЋ БЕЗ МАТАВУЉА! Самопроглашени лауреат није добио награду одлуком чланова УО Удружења књижевника Србије

Симо Матавуљ, Ненад Грујичић,Фото Милена Анђела/Архива

Да подсетимо, Грујичић је, почетком прошле недеље, упутио саопштење редакцијама о "добијеном признању", при чему је, ничим изазван, навео и образложење УО УКС. Све то освануло је и на сајту "Бранковог кола" чији је дугогодишњи директор. У изјави, за "Новости", поводом овог случаја, он се позвао на Милоша Јанковића, заменика председника УО УКС, који га је предложио и - наводно, као готову ствар га о томе известио. Јанковић је, међутим, за наш лист рекао да коначна одлука о овом признању није донета, јер се УО није ни изјашњавао.

На немили догађај реаговао је и Милован Витезовић, председник УО УКС, изјавом да ће одлука о свим признањима Удружења, бити донета пред годишњу скупштину и да су до тада за њега сви писци кандидати за награду.

У међувремену, чланови Управног одбора су се изјашњавали о кандидатима за "Матавуља" и традиционална годишња признања УКС (путем мејла). Када је у уторак подвучена црта, испоставило се да је лауреат "самозванац" остао кратких рукава. Тачније, без награде која носи име првог председника УКС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића