НЕМАЊА УМЕСТО KАТЈЕ: Обрт пред вечерашње отварање 53. Бемуса

М. Н. М.

01. 11. 2021. у 15:23 >> 03:21

БЕОГРАДСКА филхармонија отвара 53. Бемус вечерас од 20 часова у Коларчевој задужбини - али са нашим "вешцем на виолини" Немањом Радуловићем, који наступа уместо најављене пијанисткиње Kатје Бунијатишвили.

НЕМАЊА УМЕСТО KАТЈЕ: Обрт пред вечерашње отварање 53. Бемуса

Фото Марко Ђоковић

Омиљени виолиниста ће са Филхармонијом извести Концерт Прокофјева број 2, а на програму оркестра су још дела Глинке и Рахмањинова. Тако ће овај неочекивани наступ бити леп увод за већ заказани концерт Радуловића у концертној сезони Београдске филхармоније, планиран за фебруар наредне године.

- Сви планирамо концерте месецима унапред, али некада се деси нешто у последњем тренутку и не може да се реализује на начин који смо осмислили. Био сам у Београду неколико дана и требало је да јуче летим за Париз. Међутим, након позива да останем и свирам, морао сам да проверим са породицом и менаџером у вези са следећим ангажманом који се уклопио буквално у дан. Тако да, драги моји, баш се радујем што ћемо се видети на непланираном наступу где ћу свирати други виолински концерт Прокофјева, али такође и у фебруару када ћу са Београдском филхармонијом наступити на Коларцу. Највише од свега желим да Kатја дође што пре у Београд и подели њену уметност са свима нама - рекао је Немања Радуловић, који истиче да много воли пијанисткињу чији је дуго ишчекивани концерт са београдским оркестром одложен.

Немања често наступа са Београдском филхармонијом, са којом негује посебно и чврсто музичко другарство. Незаборавним концертима које су одржали заједно на Коларцу као и у чувеној Сали "Чајковски" у Москви, придружује се овај неочекивани наступ као и предстојећи концерт у филхармонијској сезони, када публику очекује врхунско концертно уживање - Немањино извођење чувеног виолинског концерта уз филхармоничаре.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)