МУРАЛ СА ЛИКОМ МАРКА ЖИВИЋА У КРУШЕВЦУ: Суграђани одају почаст преминулом глумцу (ФОТО)

С.Б.

28. 10. 2021. у 16:56

МУРАЛ са ликом нашег познатог глумца Марка Живића (1972-2021), који је изгубио борбу против корона вируса ових дана у улици Војислава Илића у глумчевом родном Крушевцу.

МУРАЛ СА ЛИКОМ МАРКА ЖИВИЋА У КРУШЕВЦУ: Суграђани одају почаст преминулом глумцу (ФОТО)

Фото: С. Б.

Аутор дела је Владимир Васић, који већ неколико дана осликава фасаду старе куће недалеко од Основне школе “Доситеј Обрадовић”.

У свим разговорима, Марко Живић истицао је везу са Крушевцем. Како је за "Новости" испричао Бојан Ћетковић један од Маркових пријатеља,"крушевачки" комшија, продуцент у позоришту, колико год да су били припремљени да је могућ најгори исход по њиховог пријатеља, када им је јављено, остала је нека кнедла да стоји у грлу баш на месту где је њихов "Маре" својевремено био оперисан због болести, између једњака и желуца.

- Нашао сам задњу поруку коју сам му послао "Чувај грло, штеди глас,преживео си свашта, преживећеш и ово. Волимо те. Држи се" - присећао се за "Новости" Бранислав Недић, блиски пријатељ, управник Крушевачког позоришта, где је заједно Марком и почео своју професионалну каријеру.

Маретова другарица Светлана Ђурђевић испричала нам је да није било ангажмана,макар и симболичног, који би "њихов Маре" одбио уколико би позив стигао из Крушевца.

Ове године у Крушевцу је освануо и мурал посвећен легендарном Ненаду Стефановићу - Јапанцу (1959-2021), једним од најбољих басиста СФРЈ, родом из Крушевца, док је у селу Рибаре, на фасади подручног одељења Основне школе "Велизар Станковић - Корчагин" осликан мурал великом глумцу Властимиру Ђузи Стојиљковићу (1929-2015), који је детињство и гимназијске дане провео у Крушевцу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ЈЕЛЕНИ УМИРУ САМИ ЗА КРАЈ: Најпотреснији призор са сахране Марка Живића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)