НАГРАДА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА: Најбоља представа на Бориним позоришним данима „Ана Карењина” новосадског театра

Ј. С.

28. 10. 2021. у 09:25

НАГРАДА стручног жирија за најбољу представу у целини на 41. Бориним позоришним данима припала је позоришту Ујвидеки синхаз (Новосадско позориште) за представу „Ана Карењина”.

НАГРАДА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА: Најбоља представа на Бориним позоришним данима „Ана Карењина” новосадског театра

Фото: Новосадско позориште

Након одгледане последње такмичарске представе на 41. Бориним позоришним данима, ноћас је саопштена одлука стручног жирија, који је заседао у саставу Милена Павловић, глумица, Владимир Лазић, редитељ и Зоран Максимовић, театролог.

Стручни жири је поред награде за најбољу представу доделио и награду за најбољу мушку улогу, коју је добио Арпад Месарош за улогу Вронског у представи „Ана Карењина” Новосадског позоришта (Ујвидеки синхаз)

Награда „Борисав Станковић” за најбољу женску улогу припала је Марти Береш за улогу Ане Карењине у представи „Ана Карењина” Новосадског позоришта. Награда за драматургију припала је ансамблу Регионалног позоришта Нови Пазар и Златку Паковићу за драматизацију романа „Ако дуго гледаш у понор” Енеса Халиловића

Награда „Радослав Радивојевић” за најбољу представу по оцени публике припала је такође  Регионалном позоришту из Новог Пазара за представу „Ако дуго гледаш у понор”.

У такмичарском програму фестивала није се нашла Нечиста крв Народног позоришта у Београду којом је фестивал требало да буде отворен, јер је отказана због болести члана ансамбла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)