ДАНИ ДОМАЋЕГ ФИЛМА: Манифестација у 26 градова широм Србије

А. П.

28. 10. 2021. у 10:19

МАНИФЕСТАЦИЈА Дани домаћег филма одржаће се 29. и 30. октобра у 26 градова широм Србије, као иницијатива Филмског центра Србије и партнера - организације ДОК Србија и локалних биоскопа и Културних центара.

ДАНИ ДОМАЋЕГ ФИЛМА: Манифестација у 26 градова широм Србије

Фото ФЦС

Први дан резервисан је за документарни програм, у оквиру којег ће бити приказано укупно 12 домаћих документараца. Након пројекције, гледаоци ће имати прилику да разговарају са неким од чланова ауторског тима, а улаз је бесплатан.

- Када смо почели пре девет година, чинило нам се да немамо тако велику продукцију да бисмо сваке године приказивали нове филмове, а уопште није тако. Ове године имамо 12 најсвежијих филмова. Имамо среће да продукција расте уз помоћ ФЦС и разумевања да је документарни филм важан, а с друге стране постоји публика за њега. Успели да заинтересујемо људе у неким мањим срединама, који немају фестивале и нису у центру збивања, да дођу и гледају филмове - казала је на конференцији за новинаре Андријана Стојковић, из ДОК Србија.

У суботу, 30. октобра, на програму су два домаћа играна филма: "Једини излаз" (на слици) у режији Дарка Николића, као и филм "Викенд са ћалетом" Мирослава Момчиловића. Цена улазнице за игране филмове је 100 динара.

- Филм "Једини излаз" дефинитивно заслужује пажњу, поред осталог, јер је изашао кад му време није. Шта год да смо радили, тада је било десетковано. Људима треба и дати понуду, да могу да бирају. Сматрам да овај и неки други жанрови апсолутно заслужују простор - поручила је Анђелка Прпић, главна глумица у овом трилеру.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)