ГДЕ ШУМА ЉУБИ ЗВЕЗДЕ: Роман који спаја емоције и фантастику

Д.Б.М.

26. 10. 2021. у 20:33

ЗА све љубитеље изузетних животних прича, препуних емоција, "Вулкан" је приредило дебитантски роман ауторке Гленди Вандере "Где шума љуби звезде". Ова топла људска прича и бестселер "Амазона", "Волстрит журнала" и "Вашингтон поста" очарао је милионе читалаца.

ГДЕ ШУМА ЉУБИ ЗВЕЗДЕ: Роман који спаја емоције и фантастику

Вулкан

Након губитка мајке и властите борбе с раком дојке, Џоана Тил враћа се истраживању о птицама гнездарицама у руралном Илиноису, како би доказала да је недавне недаће нису сломиле. Посвећује се послу од јутра до мрака, све док једног дана мистериозни догађај не прекине њену рутину. У њену брвнару ушетала је босонога девојчица прекривена модрицама.

Девојчица, која се представила као Урса, саопштава Џо да је послата са звезда како би сведочила о пет чуда која треба да се догоде на Земљи. Сажаливши се, Џо дозвољава Урси да преноћи код ње, барем док мало не истражи ситуацију.

Како би решила мистерију детета које се појавило ниоткуда, Џо у помоћ позива свог повученог комшију Габријела Наша. Али, што више времена проводе с девојчицом, њено постојање их све више збуњује. Није им јасно како Урса не само да чита већ и разуме Шекспира. Зашто се у њеном присуству дешавају само добре и позитивне ствари? И зашто више немају потребу да претражују сајт с несталом децом? Са доласком лета, приближава се и пето чудо, а опасност куца на врата. Да ли ће звезде успети да их заштите?

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)