УЗНЕМИРУЈУЋ И НАПЕТ ТРИЛЕР: Роман "Инстинкт" Ешли Одрејн понире у људску психу

Д.Б.М.

26. 10. 2021. у 22:09

ЗА све љубитеље трилера који пониру у људску психу, "Вулкан" је објавио дебитантски роман "Инстинкт" Ешли Одрејн. Реч је о напетој психолошкој драми о стварању и урушавању једне породице.

УЗНЕМИРУЈУЋ И НАПЕТ ТРИЛЕР: Роман Инстинкт Ешли Одрејн понире у људску психу

Вулкан

Радња романа почиње у садашњости, на Бадње вече. Блајд Конор седи у колима и шпијунира нови живот свог бившег супруга. Кроз прозор посматра призор савршене породице, јелку, упаљене свеће, изливе нежности. С друге стране прозора стоји њена ћерка Вајолет и непомично је посматра. Након те сцене, радња се враћа у прошлост како би читаоци сазнали шта је довело до раздвајања Блајд и њене породице.

Блајд је одувек желела да постане топла и брижна мајка, какву сама никада није имала. Када се Вајолет родила, чврсто је решила да јој посвети сву своју љубав и пажњу. Али убрзо почиње да осећа да са девојчицом нешто није у реду, јер се не понаша као остала деца, превише је немирна и никада се не смеје. С друге стране, Блајдин муж Фокс сматра да она све умишља, те да се Вајолет развија у здраво и нормално дете.

Он не верује у мајчински инстинкт и страхове своје супруге повезује с њеним психолошким стањем. Због тога она почиње да преиспитује властити разум и способност процене стварности.

Међутим, рођењем сина Сема, Блајд доживљава повезаност и искуство мајчинства какво никада није имала са ћерком, што поткрепљује њене сумње у то да Вајолет није као остала деца. Убрзо долази до преокрета због којег ће сви бити суочени са истином и који ће им из корена променити животе.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)