САВРШЕН АНТИТАЛЕНАТ ЗА СРЕЋУ: Небојша Миленковић написао еротско-психолошки трилер

Д.Б.М.

26. 10. 2021. у 13:16

ЕРОТСКО-психолошки трилер „Савршен антиталенат за срећу” је други роман Ненада Миленковића, који је објавила „Академска књига”.

САВРШЕН АНТИТАЛЕНАТ ЗА СРЕЋУ: Небојша Миленковић написао еротско-психолошки трилер

Академска књига

Онемогућени да промене живот којим нису задовољни, јунаци романа балансирају широком скалом расположења, од депресије до оргастичке еуфорије, у исти мах ослобођени и спутани тежњама ка еротским и професионалним испуњењима. „Савршен антиталенат за срећу” вишеслојна је прича која теме љубави, брака, прељубе, секса, мастурбације, страха од самоће и напуштања - али и личне и колективне табуе - осветљава из различитих визура, те је и читалац, уместо да се опредељује, мотивисан да прихвати и разуме. Искуствено потврђујући Фројдову тезу да сваки сексуални чин представља процес који укључује најмање четири особе, актери романа увиђају како исход оног што је у животу најважније углавном одреде околности.

Смештајући радњу у период од почетка опсаде Сарајева до дана у ком је убијен премијер Зоран Ђинђић, повезујући ове догађаје, Миленковић пише о малом човеку који се, мимо своје воље, нашао у епицентру историјских ломова. Скупа са актерима, равноправан јунак ове књиге је и језик којим је писана - сагласно Набоковљевој тези да најбољи сиже литературе сваког правог писца представља сам стил.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)