ЉУБАВ ОКО СВЕТА ПРЕМИЈЕРНО У СРБИЈИ: На светску турнеју најнеобичнији документарни филм у региону креће од наше земље

В.Ц.С.

25. 10. 2021. у 19:06

НАЈПОЗНАТИЈИ хрватски путописац Давор Ростухар, дугогодишњи новинар и фотограф National Geographic-a, који је пропутовао 120 држава, истраживао најудаљеније џунгле Амазона и пешице стигао на Јужни пол, представиће свој последњи пројекат "Љубав око света", у Србији, као првој дестинацији на светској турнеји.

ЉУБАВ ОКО СВЕТА ПРЕМИЈЕРНО У СРБИЈИ: На светску турнеју најнеобичнији документарни филм у региону креће од наше земље

Фото: Љубав око света

Филм, који је реализовао са супругом Анђелом, биће приказан 28. октобра у Београду, 29. у Новом Саду, 30. у Зрењанину и 31. у Панчеву.

Анђела и Давор су после венчања отишли на неуобичајан медени месец: годину дана су путовали око света и истраживали љубав кроз разне културе. Пут их је водио преко шест континената и 30 земаља - од Бушмана из афричке пустиње до урбаних парова највећих метропола, од традиционалних полигамских харема до модерних полиаморних заједница, од људи који никад нису нашли љубав, до оних који су у љубави нашли све. Разговарали су и са реномираним светским научницима, а током путовања сецирали су и властити однос, не би ли сазнали шта је заправо љубав и да ли је универзална.

Фото: Љубав око света

Оно што су сазнали о љубави, људима и животу, представили су у књизи и документарном филму. Филм је светску премијеру имао на француско-немачкој телевизији АРТЕ, а фестивалску на ЗГ-ДОX, где је освојио награду публике за најбољи филм. На Белдокс фестивалу у Београду, у својој категорији проглашен је најбољим филмом.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

БОНУС ВИДЕО: 

Одлазак Исидоре Жебељан - живот саткан од нота

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)