ПОЛА ВЕКА УЗ ЛИКОВНЕ СТВАРАОЦЕ: Салон уметности у Панчеву обележава значајан јубилеј

М.А.К.

25. 10. 2021. у 18:32

НАЈСТАРИЈА манифестација коју организује Културни центар Панчева - Салон уметности, обележиће у уторак, 26. октобра у 19 часова, пола века трајања.

ПОЛА ВЕКА УЗ ЛИКОВНЕ СТВАРАОЦЕ: Салон уметности у Панчеву обележава значајан јубилеј

Милан Јакшић Звезде Салон уметности Панчево

Поставка која је својеврсна ретроспектива свих претходних салона и која ће подсетит на добитнике награда, биће отворена у свечаној Сали Народног музеја Панчево.

Радовиће осим у Народном музеју Панчево, бити изложени и у Галерији савремене уметности, Галерији "Милорада Бате Михаиловића", и Фоајеу Културног центра Панчева до 26.новембра.

Међу излагачима су Слободанка Шобота, Нада Оњин Жужић, Миливоје Ђорђевић, Бранко Цонић, Миленко Првачки, Стојан Трумић, Босиок Дору, Јован Витомиров, Делиа Првачки, Јонел Поповић, Томислав Сухецки, Властимир Мадић, Сава Барбузан, Драган Јеленковић,  Емил Сфера, Милан Јакшић, Никола Царан,  Томислав Стошић, Слободан Влајић, Ивана Ракиџић, Дејан Димитријевић, Иван Грубанов, Ненад Андрић, Наташа Теофиловић и многи други.

Салон уметности је први пут организован у Народном музеју Панчево 1971. а три године потом смотру је преузела новооснована Галерија савремене уметности, која је и данас реализује. Уметнички радови су бирани на конкурсу и награђивани од стране жирија састављеног од еминентних историчара уметности, а токомдеведесетих година изуложба је постала ауторска, али је задржана организација конкурса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)