ОТВОРЕНИ 41. БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: У Врању почео фестивал који носи име прослављеног писца - "Од Софке до Нејре”

Ј.С.

24. 10. 2021. у 08:34

У ВРАЊУ су синоћ отворени 41. Борини позоришни дани, фестивал који се ове године одвија под слоганом "Од Софке до Нејре”.

ОТВОРЕНИ 41. БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: У Врању почео фестивал који носи име прослављеног писца - Од Софке до Нејре”

Novosti Redakcijska App

Фестивал је отворио градоначелник Врања др Слободан Миленковић који је на почетку свог обраћања истакао да овај фестивал има дугу традицију, да је један је од најпрестижнијих у земљи и препознатљив на културној мапи Србије.
 
Публици се на отварању обратила и глумица Милена Павловић Чучиловић нагласивши да је стварност у којој живимо непредвидива и пуна изазова.
 
- Теме којима се баве представе на овом фестивалу јасно постављају путању којом треба ићи као и одговоре на питања: да ли је породица остала света, да ли нас је еманципација еманциповала, до када ће трајати борба међу половима, да ли своје корене заливати или ишчупати, као и шта остављамо детету – будућем човеку у аманет? Упркос свему треба наградити сваки подвиг, охрабрити сваку мисао и слику о пролазности у садашњем тренутку, радовати се треба свакој представи и сваком попуњеном седишту. У свакодневици, таквој каква је, треба наћи места за смех, загрљај и здравицу - рекла је глумица.
 
Након тога, публика је била у прилици да погледа представу "Пучина", Југословенског драмског позоришта. Непосредно пре свечаног отварања фестивала, у фоајеу позоришта откривена је слика Радету Радивојевићу, утемељивачу фестивала "Борини позоришни дани".
 
Такође, у Галерији позоришта отворена је изложба фотографија поводом 125 година од оснивања врањског театра.
 
У недељу, 24. октобра, на програму је представа "Ана Карењина", у извођењу Новосадског позоришта. Фестивал траје до четвртка 28. октобра, а све представе почињу у 20 сати.
 
Подсећамо да је почетак фестивала померен за један дан, јер је отказана представа београдског позоришта “Нечиста крв” због болести члана ансамбла.
 
 
 
БОНУС ВИДЕО:

Најбољи су кадрови иза сцене - снимање филма о Томи Здравковићу

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)