НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА СА КЊИГОМ: Изабрани добитници награда

В. Ц. С.

22. 10. 2021. у 23:25

ОБЈАВЉЕНИ су добитници награда на конкурсу "Најлепше фотографије с књигом Архипелага", који је недавно расписала ова издавачка кућа.

НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА СА КЊИГОМ: Изабрани добитници награда

Фото: Архипелаг

Јелка Дилбер из Београда, Јелена Букилић из Каћа, Силвија Митровић из Београда, Милка Колунџић из Котора, наш новинар Војислава Црњански Спасојевић из Београда, Снежана Ћурчић из Ивањице, као и Горица Радмиловић из Новог Сада, Дора Нахмијас из Земуна, Марија Стојанов из Долова, Мирјана Трајковић из Београда, Александра Пауновић из Београда, Драган Павловић из Шапца, Гордан Горуновић из Београда и Душан Томић, добили су награде овог издавача.

На конкурс је стигло више од 500 фотографија аутора из Србије, али и иностранства, највише из Црне Горе, Хрватске и БиХ.

Жири, који су сачињавали уредници и писци "Архипелага", у ужи избор уврстио је 23 фотографије 16 аутора. Такође је одлучио да, поред предвиђених награда, додели и неколико специјалних због уметничког квалитета слика, њихове експресивности и тематске разноврсности. "Архипелаг" ће убудуће расписивати овакав конкурс најмање два пута годишње, једном у рано пролеће, други пут у рану јесен.

Најбоље фотографије биће награђене књигама у издању Архипелага.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: Дете руских емиграната које је обогатило српску уметност

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)