ДВЕЈН ЏОНСОН ПОСТАЈЕ ПРЕДСЕДНИК АМЕРИКЕ: Занимљивости о стени Холивуда, рвачу и филмској звезди, познатом као "Громада"

Н. Д.

22. 10. 2021. у 20:51

НЕКОЛИЦИНА људи је остварила стабилну и подједнако успешну каријеру у тако много области као што је то урадио Двејн Стена Џонсон. У свету професионалних рвача његов надимак "Громада" говорио је сам за себе.

ДВЕЈН ЏОНСОН ПОСТАЈЕ ПРЕДСЕДНИК АМЕРИКЕ: Занимљивости о стени Холивуда, рвачу и филмској звезди, познатом као Громада

Фото Фокс

Када је реч о холивудским блокбастерима, они који су у уводној шпици имали његово име и презиме, до сада су "згрнули" више од 10 милијарди америчких долара широм света.

Подсећања ради, "Џуманџи", "Паклене улице", "Солитер", "Чувари плаже", само су неки од њих. Захваљујући свему томе, Двејн се са годишњим приходом од скоро 88 милиона долара већ другу годину налази у самом врху Форбсове листе најплаћенијих глумаца на свету. И таман кад смо се запитали који је следећи изазов којим би глумац могао да надмаши све своје досадашње успехе, добили смо одговор. Постаће председник САД. Али тек 2032. године, и то у његовој биографској серији "Млади Рок", коју ће гледаоци у Србији имати прилику да погледају на каналу Фокс од 27. октобра (средом у 22.00). А док се сценарио овог ситкома не претвори у стварност, откривамо 5 занимљивости о најуспешнијој Стени Холивуда.

Фото Фокс

Када је био мали надимак му је био Дјуи

Пре свих мачо епитета, моћних бицепса и рамена која би могла да парирају Атласовим, Двејн Стена Џонсон био је једноставно - Дјуи. Овај надимак добио је са шест месеци и тај надимак пратио га је до факултета.

Хтео је да постане ЦИА агент

Идеју да постане агент америчке ЦИА Двејн је имао још од средње школе. План је био да упише правни факултет, али му је његов саветник на образовном усмеравању, пре уписа факултета "отворио очи" објаснивши му да је најважнија одлика сваког шпијуна и тајног агента - неупечатљивост. Са више од два метра и бар 100 килограма мишића, Стена се није уклапао у тај профил. Ипак, то га није спречило да дипломира на студијама криминологије и психологије Универзитета у Мајамију.

У једном тренутку имао је само седам долара у џепу

Када је 1995. године окончао своју фудбалску каријеру, и направио велики преокрет у животу одлучивши да се пресели у Мајами и ту започне нову каријеру, како и сам признаје - био је на дну. Слетивши на аеродром, погледао је у новчаник и схватио да има једну новчаницу од 5 долара, и још два долара у кованицама. Тада се себи заклео да ће за неколико година бити милионер.

Отац и деда су му били рвачи

Двејн је у својој породици трећа генерација професионалних рвача. Традицију је започео његов деда, наследио ју је његов отац 1960, да би трон предао наследнику Двејну Стени Џонсону 1996.

Чувена Стенина тетоважа рађена је 60 сати

Чувена тетоважа која се протеже преко Двејнових леђа, груди и леве руке, настала је 2003. Израдио ју је познати тату уметник са Тахитија, а процес тетовирања био је подељен у три сесије по 20 сати. Тетоважа осликава све Двејнове животно важне ствари - лишће кокоса као симбол самоанских ратника, Сунце за добру срећу, очи као подсетник на претке, шкољка за одбрану од зла и силуета троје људи који представљају један лик, а који симболизују његову супругу и две ћерке.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)