ШТА СЕ ЗБИВА НАКОН НУКЛЕАРНОГ НАПАДА: Премијера прве епизоде 7. сезоне серије "Страх окруженог мртвима", на каналу АМЦ

Б. ЈОВАНОВИЋ

15. 10. 2021. у 11:11

СВЕТСКА, а наша! Колико год да је ова реченица постала флоскула савршено описује премијерно приказивање прве епизоде седме сезоне планетарног ТВ хита "Страх окруженог мртвима" (односно Fear The Walking Dead). Спин-оф серије "Окружен мртвима" још 2015. постао je "самосталан" и невероватном брзином почео да уз мале екране окупља љубитеље постапокалиптичних ес-еф хорор прича широм света.

ШТА СЕ ЗБИВА НАКОН НУКЛЕАРНОГ НАПАДА: Премијера прве епизоде 7. сезоне серије Страх окруженог мртвима, на каналу АМЦ

Фото АМЦ

Најновија, седма сезона, целом свету представиће се путем AMЦ канала истог дана - у понедељак, 18. октобра, а наши гледаоци прву епизоду моћи ће да виде у 22.00. Преосталих седам од укупно 16 наставака (јер је сезона од 15 епизода подељена на два дела, са ознакама А и Б - у првој тури пред нама је А, разуме се) пратићемо такође понедељком, у истом термину, на програму AMЦ канала. Шоуранер Јан Голдберг поручује да ће у новој сезони поништити све у смислу преживљавања апокалипсе. - Сви су се вратили на нулу, морају све изнова да науче - тврди Голдберг.

А шта ли је то "све"? Не бисмо да "спинујемо", али бисмо ипак да мало наговестимо шта вас чека у првих 45 минута, колико траје свака епизода овог америчког чуда. Како, на крају претходне сезоне, Морган Џоунс (Лени Џејмс) и Виктор Стренд (Колман Доминго, који се четврти пут опробао и у улози редитеља једне епизоде) нису успели да зауставе Тедија у детонацији бојевих глава у Тексасу, сада Морганова група покушава да преживи последице овог нуклеарног напада. Да зло буде веће, чланови двојца у саставу Морган и Стренд имају различите животне филозофије, око којих се сукобљавају. И док на једном од ретких насељивих места која су преостала Стренд просперира, у потрази за преживелима наићи ће на потпуног странца, на необјашњив начин повезаног са његовом прошлошћу...

Иза једног од најмистериознијих ликова у серији, Стренда, крије се глумац Колман Доминго који нам открива:

- Мислим да је оно што су сценаристи осмислили у последњој епизоди шесте сезоне, да је време да Стренд почне више да слуша своје инстинкте и схвати шта тачно ради, довело до тога да је преживео нуклеарни напад. У једном тренутку, он је рекао: "Можда нисам погрешио. Сви ми стално говоре да грешим, да сам превише оштар, превише прагматичан." У новој, седмој сезони, мој јунак размишља да је време да ојача и види шта то доноси. То је оно што је узбудљиво у следећем поглављу за њега, јер нисмо до сада видели Виктора Стренда у његовој пуној снази. Био је стално "изазиван" својим моралним компасом, а сада је спреман да види какав је свет када поново изгради један у који верује - без падања под било чији утицај.

С друге стране, Лени Џејмс, алијас Морган, поручује следеће:

- Обојица имамо некога блиског, који кад не знаш шта да радиш, може да каже: "Не ради то, идиоте. Умрећеш.

" Уз то, Џејмс објашњава да су он и Грејс (игра је Карен Дејвид) били спремни да умру након нуклеарног напада, све док им беба, коју су спасли, није вратила вољу да наставе.

- Сада Морган мора да живи и изгради будућност за то дете и на томе му је главни фокус у седмој сезони. "Проналажење наде" би могао бити наслов за нову сезону - каже Лени Џејмс.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)