ЏЕЈ, МИЛАН МЛАДЕНОВИЋ, ШАБАН БАЈРАМОВИЋ: Ево о коме нас још чекају филмови после Томе

Новости онлајн

06. 10. 2021. у 21:10

ЗА МАЊЕ од 20 дана од свечане премијере у Београду филм "Тома" видело је чак 400.000 људи.

ЏЕЈ, МИЛАН МЛАДЕНОВИЋ, ШАБАН БАЈРАМОВИЋ: Ево о коме нас још чекају филмови после Томе

Фото Архива Новости

Ново остварење Драгана Бјелогрлића, како тврде дистрибутери, филмаџије и главни глумац Милан Марић, има бољи старт од првог дела "Зоне Замфирове", који је погледало 1.080.857 гледалаца.

Заведени успехом ове приче, и многи други аутори најављују биографске приче и о другим певачима, па су у припреми и филмови о Џеју, Силвани Арменулић, Лепи Лукић, Шабану Шаулићу и Здравку Чолићу.

Међутим, од идеје до реализације је далек пут.

И Бјелогрлићу је, како је сам признао, шест година требало да изађе с филмом, а како сазнајемо из Филмског центра Србије, тренутно су у припреми само три пројекта ове тематике: о Шабану Бајрамовићу (документарац), Џеју и Милану Младеновићу.

Џеј Рамадановски за живота је стекао много пријатеља, али међу најближима су му били Миодраг Мића Совтић и његова супруга Аница Добра.

Нажалост, покојни певач није успео да оствари једну од својих највећих жеља - да напише књигу "Бела жена", а потом и да сними филм, у ком би главну улогу имала управо ова глумица у коју је цео Дорћол био заљубљен. Филм о њему увелико је у припреми, али су у игри три сценарија, на којима ради и Вања Булић. Пројекат о Шабану Бајрамовићу је добио подршку ФЦС и у припреми је документарац о његовом животу у Америци и како је био успешан џез музичар, док је још у почетној фази рад на филмској причи о Милану Младеновићу.

(КУРИР)

БОНУС ВИДЕО:

Најбољи су кадрови иза сцене - снимање филма о Томи Здравковићу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)