ЈЕСЕН У ПРИЗРЕНУ ПРЕД НОВОСАЂАНИМА: Специјална изложба у Српском народном позоришту

Ј.С.

29. 09. 2021. у 21:40

У ФОАЈЕУ Српског народног позоришта у Новом Саду, 1.октобра у 19 сати, биће отворена ретроспективна изложба 22 изабрана рада са ликовне колоније "Јесен у Призрену 2015-2021".

ЈЕСЕН У ПРИЗРЕНУ ПРЕД НОВОСАЂАНИМА: Специјална изложба у Српском народном позоришту

Фото: Ђорђе Станић

Ликовна колонија "Јесен у Призрену" настала је 2015. године и одржава се у обновљеном Душановом конаку манастира Светих Архангела код Призрена, са циљем да се омогући лични подстицај уметницима и да подршка у очувању угроженог српског културног и националног блага овог града и на читавом простору Косова и Метохије, каже се у саопштењу.

- Настојањем да се укључе у непостојећи културни “дијалог” о савременој стварајућој култури на Косову и Метохији, њени учесници сликама, промишљним секвенцама властитости, потврђују да су достојни актери сведочења идеје о слободи. Суверено, без страха,одбацујући опаке маске и налоге које намећу креатори савременог света - каже у предговору један од утемељивача и организатора колоније Небојша Јевтић.

Колонија се одржава у сарадњи Дома културе Грачаница и Епархије рашко-призренске, односно манастира Светих Архангела, под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, а изложба под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине.

Изложбу ће Новосађани моћи да погледају наредних месец дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)