ГРАН ПРИ ЗА „ЂУРЂЕВДАН“: ТВ Центру Свилајнац награда у Словачкој

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

22. 09. 2021. у 23:13

ДОКУМЕНТАРНИ филм “И сутра је Ђурђевдан” у продукцији ТВ Центра освојио је главну награду „Голден Беггар“ на истоименом фестивалу у Словачкој, саопштио је на он-лајн програшењу добитника председник жирија, глумац и редитељ Роџер Вород.

ГРАН ПРИ ЗА „ЂУРЂЕВДАН“: ТВ Центру Свилајнац награда у Словачкој

Фото: ТВ Центар

Ово је велики успех за Свилајнчане, јер је реч о престижном фестивалу на коме се ове године надметало 277 остварења из 51 земље, а главна награда Фестивала већ је постала доказ успешног и креативног рада. Фестивал у први план ставља остварење локалних телевизија, а последњих година уведене су највише награде и за младе ауторе и продукцијске куће.

- Ово је наша четврта награда на интернационалним фестивалима за филм “И сутра је Ђурђевдан”, који је прошао селекције више фестивала и који ће ове јесени бити приказан у Русији, Француској, Украјини, Румунији и другим земљама. Иначе, ово је 25. награда за наше документарце, није први Гран При, али јесте прва победа на фестивалу ван Србије – каже за „Новости“ главни и одговорни уредник ТВ Центра Предраг Тодоровић.

Уколико епидемилошка ситуација буде дозволила, награде 27. Интернационалног филмског фестивала „Голден Беггар” биће додељене 30. октобра у Кошицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)