ИНТЕРВЈУ Ана Савић: Моја Кристина Кадић је и нежна и храбра жена

МАЈА ЈЕШИЋ

25. 09. 2021. у 15:46

ЛЕПА манекенка Ана Савић није ни сањала да ће једног дана модну писту заменити глумачким послом, и то главном улогом у српској верзији планетарно популарне сапунице "Династија".

ИНТЕРВЈУ Ана Савић: Моја Кристина Кадић је и нежна и храбра жена

Фото Промо

Ана у овој серији, која се увелико снима и која ће имати 220 епизода, тумачи лик Кристине Кадић, наше верзије Кристл, супруге Блејка Карингтона (Бранимир Поповић) и велике супарнице Алексис (Марија Каран). Власник Emotion-a, продукције која стоји иза серије, Горан Стаменковић каже да су Кристл тражили пет месеци. Ана Савић прошла је небројено много кругова и изборила се за улогу о којој није могла ни да машта. Премијерно приказивање серије, коју сви са нестрпљењем очекују, биће 27. септембра на Пинк телевизији.

* Кастинг за улогу Кристл у серији "Династија" дуго је трајао, било је пуно "кругова". Манекенка сте по професији, каква искуства носите са кастинга?

- Кастинг за "Династију" био је мој први сусрет са глумом и било је, морам да признам, веома тешко и захтевно, али захваљујући дивним колегама глумцима и људима из "Емоушна" продуцентске куће који су имали бескрајно стрпљења за мене, утисци су веома позитивни.

* Колико вам је било важно да добијете улогу Кристл?

- Лик Кристл памтим још од малена када сам гледала "Династију" и за мене ова улога представља велики изазов. Свакако да сам желела да је добијем, али у границама својих могућности.

* Да ли сте икада сањали, маштали да ћете се отиснути у глумачке воде?

- Не, никада нисам ни помишљала да би моја даља каријера могла да оде у том правцу. Сам позив на кастинг је за мене било једно велико изненађење.

* Како ви доживљавате лик Кристл, каква је она жена, карактерно, емотивно...?

- Она је споља нежна, док је унутра јака. Пуна је разумевања за друге људе, у стању је много тога да истрпи зарад мира у кући, али је исто тако храбра и спремна да се увек суочи са свим проблемима који је сналазе.

* Кристина Кадић, српска Кристл, какве има сличности, а које су разлике са оригиналним ликом?

- Кристл сам гледала док сам била мала и сећам се њених најупечатљивијих особина. Наравно, свој лик Кристине Кадић сам нијансирала на свој начин, а то ће гледаоци најбоље да процене сами.

Фото Промо

* Кристл је била софистицирана, нежна, женствена. на којим карактерним особинама је инсистирао сценарио у српској верзији?

- Сценарио у српској верзији није одступао од оригиналног, само је наравно адаптиран нашим условима и времену у којем живимо, те су и њене карактерне особине остале исте.

* Чиме се бави породица Кадић која у Србији живи тако гламурозним животом? Да ли ће гледаоци упознати један нови слој друштва о коме не знају ништа, начину живота, навикама, систему вредности?

- Не бих смела да откривам чиме се баве, али могу да кажем да се ради о веома имућној и утицајној породици. То је слој друштва који не бих назвала новим али ће гледаоцима бити интригантан и занимљив, посебно њихови међусобни односи и дешавања око њих.

* Да ли је српска "Династија" замишљена као класична сапуница, или ипак има амбицију да гледаоцу пренесе и неке важне поруке?

- Мислим да то ипак неће бити класична сапуница, чини ми се да смо се сви трудили да не буде тако.

* Сарађујете са великим глумцима на овом пројекту, како су вас прихватили?

- Сви су ме фантастично прихватили од самог почетка и веома сам им захвална на томе. Атмосфера на снимању је дивна, функционишемо као једна велика породица. Морам само да напоменем да ми је изузетна част што сарађујем са тако великим глумачким именима.

* Кристл је била позната по својим "стајлинзима", хоће ли и Кристина бити гламурозна и можда иницирати неке нове трендове, као Кристл "нараменице" за којима је "полудео" цео свет?

- То још увек не знам, али могу да кажем да ће бити гламурозна, стилизована али и да ће њене одевне комбинације увек бити сведене.

* Да ли ће Кристина бити инфериорна у односу на своју супарницу Алексис, хоће ли бити плачљивица?

- То је питање за сценаристе (смех).

Фото Промо

* Ко је од колега на вас оставио најснажнији утисак?

- Свако је на свој начин оставио на мене снажан утисак. Не бих могла, а не би ни било фер, да некога посебно издвајам када су ми сви изузетно драги.

ПОНОСНА САМ НА СВОЈУ ПОРОДИЦУ

* МАМА сте троје деце, како проводите слободно време, како се опуштате?

- Јесам, и изузетно сам поносна на своју породицу. Све своје слободно време, кога и немам баш много, проводим управо са њима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)