ТРАГОМ КРИМИНАЛА ОД МЕЛБУРНА ДО СПЛИТА: Нове сезоне серија "Савремене истраге госпођице Фишер" и "Злочини на Јадрану" (Фокс крајм)

Н. Д.

25. 09. 2021. у 10:38

ПОСЛЕДЊЕ недеље септембра и прве недеље октобра, на каналу Фокс крајм, очекују нас две премијере које ће опроштај са летом учинити за нијансу лакшим, а дружење са јесењим кишама пријатнијим и узбудљивијим.

ТРАГОМ КРИМИНАЛА ОД МЕЛБУРНА ДО СПЛИТА: Нове сезоне серија Савремене истраге госпођице Фишер и Злочини на Јадрану (Фокс крајм)

"Савремене истраге госпођице Фишер" / Фото Фокс

Тако од 30. септембра на главној адреси за крими приче, четвртком од 22.00, стартује друга сезона серије "Савремене истраге госпође Фишер", док се дан касније на истом каналу, захваљујући серији "Злочини на Јадрану", чију трећу и четврту сезону пратимо петком у 22.00, селимо у комшијски Сплит.

"Савремене истраге госпођице Фишер" нас у новим епизодама воде у Мелбурн шездесетих година прошлог века. Неустрашива госпођица Фишер ради на новим мистеријама, балансирајући између љубави, каријере и свог највећег "порока" - склоности ка авантуристичком животу.

Док се наша јунакиња Перегрин припрема за везу са колегом Џејмсом Стидом, ког тумачи атрактивни аустралијски плавушан Џоел Џексон, он већ размишља о браку. Хоће ли их његове намере довести до раскрснице и да ли су њих двоје, ипак, бољи у решавању злочина него љубавних проблема? У новим епизодама, Перегрин и Џејмс уз помоћ својих колега боре се против криминала на најневероватнијим местима - од робних кућа и телевизијских студија до школа кулинарства, док се у сенци криминала серија бави важним животним питањима. Акценат је на друштвеној улози мушкараца и жена у другој половини 20. века, па је тема сексуалних слобода једна од горућих у новом циклусу.

Дан касније, из вреле Аустралије селимо се у Далмацију. Ту нас дочекује храбра и амбициозна детективка Бранка Марић у наставку популарне крими-драме "Злочини на Јадрану".

"Злочини на Јадрану" / Фото Фокс

Мада је снимана у Сплиту и прати тамошње припаднике реда и закона, док се суочавају са лошим момцима, серија је настала у немачкој продукцији и у њој играју претежно страни глумци на немачком језику. Занимљиво је то да један од главних ликова тумачи популарни немачки глумац српског порекла Александар Јовановић, који је играо са Енотнијем Хопкинсом у филму "Аутопут смрти". У првој од четири двосатне епизоде, Бранка и Емил одлазе у залеђе Далмације како би истражили убиство 18-годишње Еве Томић.

У удаљеном планинском граду Крачу, од локалног становништва сазнају за смрт девојке под неразјашњеним околностима од пре годину дана и убрзо проналазе везу између ова два случаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)