НИЈЕ ПОЕНТА СРЉАТИ ВЕЋ НАЋИ БАЛАНС: Милан Марић отворено о животу и каријери

Novosti online

21. 09. 2021. у 20:56

ОЗБИЉАН, мистериозан, за друге шармантни бунтовник, Милан Марић, је каријеру градио степеник по стеменик. Ненаметљиво, бојећи је глумачким бравурама, Марић је успео да за кратко време доспе у уметничким круговима као врло млад, а цењен глумац.

НИЈЕ ПОЕНТА СРЉАТИ ВЕЋ НАЋИ БАЛАНС: Милан Марић отворено о животу и каријери

Фото: Инстаграм

 Тихо и темељно, ослањајући се на таленат насловном улогом у руском филму “Довлатов”, Марић је побрао симпатије како домаће тако и европске публике. Љубитељи домаћих серија га памти из “Немањића”, “Војне академије”, “Јутро ће променити све”, “Жмурке”, “Беса”, као и филма “Влажност”.

Ове јесени ће га публика обожавати у филму “Тома”. Популарност га није променила, јер јој није давао на значају. Недавно је прославио 31. рођендан, а на његов шарм, ниједна девојка не остаје равнодушна. Многи коментаришу да Марић одаје утисак сигурног мушкарца који тачно зна шта жели, а шта не, а он на то каже:

- Нисам сигуран да је увек добро знати унапред шта желите, а шта не желите у животу. Некада није на одмет мало лутања и преиспитивања. Мислим да на тај начин растемо јер нас несигурност тера да се крећемо даље. Па шта и ако погрешимо, вратимо се два корака назад и онда знамо са сигурношћу шта не желимо. Наравно, није поента ни срљати већ наћи баланс између ризиковања, зоне комфора и испитивања непознатог - поручује Марић који иза себе има бројне улоге, али како наглашава “Тома” је посебан филм.

- Ова улога је можда најкомплекснија од свих које сам до сада одиграо из простог разлога што покрива преко 30 година живота једног човека који је имао поприлично буран и турбулентан живот у неком другом времену. А у тих тридесет година сажета је каријера, љубав, чежње, успеси, падови, пороци, болест и суочавање са смрћу. Не мислим да велике улоге нужно мењају глумце на боље, мислим да глумце мења њихова спремност да се баце у непознато и да истражују себе. Спремност да иду даље и да ризикују - објшњава Милан и додаје какав је по његовом доживљају био чувени певач:

- Незгодан је Тома. Када разговараш са људима који су га познавали врло брзо схватиш да свако од њих има своју верзију Томе, неки њихов доживљај њега за који су убеђени да је једини исправан. Врло брзо схватиш да је био свој и да је свима давао по нешто а никоме све. Можда је то био његов начин борбе са самим собом, можда је био тајанствен, а можда му је само тако било лакше да се носи са светом. Не знам. Доста смо причали о њему, анализирали његове песме и интервјуе, на крају одлучили да направимо нашег Тому и мислим да је то био једини исправан пут - искрено открива глумац који поручује да су коментари за филм одлични, те да је већина публике одушевљена напустила биоскопске дворане.

Треба имати став

Глумац важи за веома активног корисника друштвене мреже Твитер, те готово сваки његов коментар на разне друштвене теме увек привуче пажњу јавности.

- Мислим да је битно пратити шта се дешава у друштву у којем живите, поготово на овим нашим турбулентним просторима. Што се тиче вакцине, мој став је јасан. Жао ми је што се испоставља да људи немају довољно поверења у институције и науку, али то је већ последица унакаженог система вредности. Знам да то звучи као милион пута поновљена флоскула, али ево, већ годину и по дана се суочавамо са тим да су постулати по којима смо устројили свет погрешни. Вирус каже да морају све земље да имају вакцине, јер ако их само буду имале богате земље у сиромашним земљама ће настајати нови сојеви. И тако у круг, све док не научимо да мислимо на друге. А и природа је почела врло сурово да нас томе учи - јасан је Марић.

БОНУС ВИДЕО:

Најбољи су кадрови иза сцене - снимање филма о Томи Здравковићу

 

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)