БИО ЈЕ СВЕСТАН СВОЈЕ БОЛЕСТИ, ДО КРАЈА СЕ БОРИО: Бојси је следеће недеље требало да постане држављанин Србије

Новости онлине

19. 09. 2021. у 17:29

ГЛУМАЦ Џон Чалис преминуо је након борбе са раком, а како каже заменик градоначелника Београда Горан Весић, његова последња жеља је, изгледа, била да постане наш држављанин.

БИО ЈЕ СВЕСТАН СВОЈЕ БОЛЕСТИ, ДО КРАЈА СЕ БОРИО: Бојси је следеће недеље требало да постане држављанин Србије

Фото: В. Данилов

Заменик градоначелника Горан Весић је у разговору казао да је веома тешко поднео смрт овог легендарног енглеског глумца.

– Волео је Београд, чак је и снимао филм у којем је промовисао културне вредности нашег града – казао је он.

Он је такође навео да је познати Бојси био свестан своје опаке болести, те да се до самог краја борио са њом.

У недавном интервјуу за "Новости", подсетио је Весић, обећао је да ће следећег јуна или јула доћи опет у Београд како би правио даље планове за будућност.

– Због његове енергије, сви смо се надали да ће да победи опаку болест, али нас је у последњем тренутку оставио – додао је заменик градоначелника Београда.

Енглески глумац Џон Чалис поднео је пре мање од месец дана поднео захтев за српско држављанство, а како је рекао Весић захтев је био у завршној фази обраде.

– Следеће недеље је требало да се донесе одлука да Бојси постане грађанин Србије. На крају се испоставило да му је то била последња жеља – казао је заменик градоначелника.

Он је истакао је да ће Србија да се одужи овом легендарном глумцу и то три године од данашњег дана тако што ће једна улица у Београду понети његово име.

– То је једини начин да се одужимо човеку који је волео нашу земљу и који је волео наш град. То је радио апсолутно без икаквог интереса – рекао је Весић, додајући да смо изгубили великог пријатеља и неког ко је искрено волео Србију.

(Б92)

БОНУС ВИДЕО: ПАТРИЈАРХ ПОСЕТИО ЗООЛОШКИ ВРТ: Са децом из Глине у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)