ФИЛМ "ТОМА" ПРИКАЗАН У БЕОГРАДУ: Овације и сузе на премијери у Сава центру (ФОТО)

Танјуг

16. 09. 2021. у 00:45

ФИЛМ "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића награђен је вишеминутним овацијама вечерас на београдској премијери у распродатој великој дворани Сава центра.

ФИЛМ ТОМА ПРИКАЗАН У БЕОГРАДУ: Овације и сузе на премијери у Сава центру (ФОТО)

Фото: Танјуг/ Ј. Илић

Након завршетка приказивања филма, публици у дворани су се поклонили, бурним аплаузима награђени, Бјелогрлић, глумци Милан Марић, Тамара Драгичевић, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Милан Колак, Паулина Манов, Петар Бенчина и други.

На београдској премијери "Томе", међу осталим члановима екипе, наклонили су се композитор и копродуцент Жељко Јоксимовић, косценариста Никола Пејаковић, као и фолк певач Ацо Пејовић који је у филму дао свој глас у извођењима Здравковићевих песама.

Посетиоци су током приказивања врло емотивно реаговали на бројне сцене филма о животу композитора и певача народне музике Томе Здравковића (1938-1991), и аплаузима су као на концерту поздрављали када би се зачуо неки од његових великих хитова.

У филму, у коме Марић игра Здравковића, могу се чути, између осталих, "За Љиљану" и "Шта ће ми живот", коју је музичар био поклонио колегиници Силвани Арменулић (1939-1976), коју тумачи Тамара Драгичевић.

Чланови филмске екипе дошли су старим аутобусом, из епохе у којој се одиграва "Тома", и потом преко црвеног тепиха ушли на премијеру у Сава центар, који је у поступку реновирања и једнократно је отворен само вечерас.

Филм је премијерно приказан на недавном Сарајево филм фестивалу и потом на Филмским сусретима у Нишу, где су награде освојили Марић, Драгичевић, Кузмановић и Марковић, а биоскопско приказивање почиње од 16. септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)