ЕКСКЛУЗИВА НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ: Џон Војт се уметници Биљани Мишић обратио видео-поруком, ево шта јој је поручио (ФОТО/ВИДЕО)

С.БАБОВИЋ

09. 09. 2021. у 20:10

ПРАВА екслузива догодила се вечерас на отварању изложбе популарне глумице и визуелне уметнице Биљане Мишић у њеном родном Крушевцу.

ЕКСКЛУЗИВА НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ: Џон Војт се уметници Биљани Мишић обратио видео-поруком, ево шта јој је поручио (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: С.Бабовић

-Желим да знаш да неко тамо заиста разуме и цени то што радиш -поручио је славни Оскаровац у поруци.

У Уметничкој галерији Крушевац где је од вечерас пред публиком поставка колажа аутоке “Рађање нове свести”, видео поруком обратио се и Џон Војт, холивудуска легенда и отац Анђелине Џоли,који је и велики поштовалац Биљанине уметности и који у својој колекцији има неке од њених слика.


-Здраво Биљана.Желим да ти кажем нешто о твом раду.Изгледа ми као да позајмљујеш од свих култура,од различитих култура широм света.Приказујеш хармонију и оно што узбуђује људе.Цео твој рад је врло мистериозна комбинација и ја се томе дивим.Желим да знаш да неко тамо заиста разуме и цени то што радиш-гласи порука Оскаровца Џона Војта емитована на отварању поставке колажа. Није,међутим,истакнути уметник једини који у Холивуду има Биљанине слике. Њени радове има продуцент Дејвид Мајсел,бивши директор “Марвела”, сценариста Дејвид Маркони, познати бизисмен Конан Бергстон, а колажи су заступљени и у галеријама на Беверли Хилсу. Биљана живи и ради на релацији Холивуд-Србија-Црна Гора.

 

             

За “Новости” каже да је и глумица и визуелна уметница.


 -Има ме у различитим медијима,где год проналазим начин и средство да изрзазим оно што дубоко осећам и верујем,можда ћу једнога дана написати и роман-каже за “Новости” Биљана Мишић.


Изложба “Рађање нове свести” састављена је од 17 колажа и једне видео-инсталације инспирисане Биљанином сликом “Европа” , настајала је од 2015.године. Кустоскиња изложбе је Наталија Топличанин, а изложбу је отворио директор музеја Горан Васић. Српска уметница Биљана Мишић,која је 10 година глумила и у холивудским остарењима, остварила је бројне запажене позоришне,телевизијске и филмске улоге у Србији и у Лос Анђелесу.
Ово је њена друга самостална изложба,али прва у Србији. Публика је Биљану упознала кроз филмове „Лед“ и „Српски ожиљци“ где је играла уз Мајкл Медсена, акционом филму „Отета 2“,као и остварењима „Панама“ и „Вратиће се роде“.Београдска публика је познаје и по низу улога остварених у представама КПГТ-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)