ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "ХРИШЋАНСТВО И УМЕТНОСТ": У оквиру трибине "Религија и постмодерно доба" у УК "Пароброд"

В.В.С.

09. 09. 2021. у 19:15

У УСТАНОВИ културе "Пароброд" , у уторак 14.септембра, биће представљена књига "Хришћанство и уметност" Владимира Коларића - у оквиру трибине "Религија и постмодерно доба".

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ХРИШЋАНСТВО И УМЕТНОСТ: У оквиру трибине Религија и постмодерно доба у УК Пароброд

Фото: УК "Пароброд"

Однос између хришћанства и уметности има многе импликације, како за разумевање хришћанства, тако и уметности. Књига Владимира Коларића (Библос, Београд, 2021) доноси есеје и приказе који из различитих углова посматрају ово питање, почев од онтолошког и естетичког проблема представљања непредстављивог, преко етичких па и друштвено-политичких импликација које уметност, религија и њихов међусобни однос срећу у сусрету са идеологијом и инстанцама моћи.

Учествују Јана Алексић, теоретичарка књижевности и песникиња, научни сарадник Института за књижевност и уметност у Београду Александар Ђаковац, теолог, редовни професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду Никола Коља Божовић, визуелни уметник, редовни професор Факултета примењених уметности Универзитета уметности у Београду Владимир Коларић, писац, теоретичар културе и уметности, аутор књиге "Хришћанство и филм".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)