ЧУВЕНИ ПЛАСИДО ДОМИНГО У СРБИЈИ: Са посебном емоцијом враћам се пред публику у Београду!

Novosti online

06. 09. 2021. у 22:34

КРАЉ белканта, како Пласида Доминга називају светски медији, на прву пробу уочи концерта на Ташмајдану отишао је са осмехом и великим очекивањима од концерта пред београдском публиком.

ЧУВЕНИ ПЛАСИДО ДОМИНГО У СРБИЈИ: Са посебном емоцијом враћам се пред публику у Београду!

EPA/EFE

Пре пола века, на почетку каријере, први пут је певао пред београдском публиком, а од тада јој се редовно враћа, како сам каже, увек са посебном емоцијом и великим задовољством.

- Познајем публику, познајем музичаре и заиста се радујем дружењу с њима у Београду - истакао је цењени певач и диригент.

Маестро Доминго је јединствени уметник у историји музике. Његову импресивну каријеру чини 4.000 наступа и 150 различитих улога.

- Читав живот певам и диригујем. Сматрам да сам музичар који је привилегован специфичним гласом којим могу да дајем максимум публици. Имам посебну срећу да то још увек могу да радим - објашњава шпански уметник.

Доминго је популаризовао оперу заједно са Паваротијем и Карерасом. Оснивао је оперска такмичења, дириговао различитим продукцијама. Мање је познато да у име Унеска и других организација брине о заштити културног наслеђа и да пружа подршку младим певачима.

- Данас више него икад има талентованих певача. Готово у сваком граду можете да нађете предивне гласове. Мислим да певачи треба да им приступе са великом озбиљношћу и одговорношћу и имаће дивне каријере - истакао је Доминго.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО - Атмосфера са друге вечери Филмских сусрета у Нишу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)