СУЗЕ КОЛЕГЕ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ ЗБОГ ЛАНЕТА ГУТОВИЋА: Ниси смео да нас напустиш, фали још један чин

Novosti online

26. 08. 2021. у 16:33

ГЛУМАЦ Александар Дунић, који је био Ћирко у серији "Бела лађа", заплакао је у програму уживо због колеге Милана Ланета Гутовића који је јуче преминуо након тешке болести.

СУЗЕ КОЛЕГЕ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ ЗБОГ ЛАНЕТА ГУТОВИЋА: Ниси смео да нас напустиш, фали још један чин

Фото: Принтскрин/илустрација

О Ланетовом лику и делу Дунић је говорио у јутарњем програму телевизије Прва, и расплакао се на сам помен имена великог глумца.

- Волео бих да је ово његова велика шала, Лане је био велики глумац и био је диван човек. Он је комедију доживљавао као врхунски израз, као нешто веће од трагедије и драме. Нешто што је супериорно, смех је особина богова који су способни да се осмехну и себи и животу. Он је то маестрално радио, али ја сам волео његову људску димензију, био је сам, свој, особен, снажан, јак, није био слабић, био је способан да се и супротстави, каже мишљење и по цену да га кошта. Није био конформиста, лицемер и то је велика ствар. Био је аутентичан, нико није личио на њега. Блистава звезда се угасила. Живеће док буде живело сећање на њега - рекао је глумац.

Дунић је рекао и да су упркос причама да је прек човек и тежак за сарадњу рекао да Милан Лане Гутовић није био прек.

- Није био прек, него је морао да има и фокус на себе и део своје интиме, морао је да одвојио део за себе да би дао нама. Верујем да је све желео, људи су га обожавали и хтели да проводе време са њим, а он је морао да се прикупи у том давању. Морао је да одвоји време за себе да би дао нама. Никад нисам имао лоших искустава са њим, тачно је знао ко је ко и шта је шта - додаје он.

Глумац је рекао и да се Лане питао никада не би дошло ни до његовог гостовања, емисија и текстова.

- Он је растао на епској поезији и традицији и имао је стих "бој се оног који је свикао мрети без голема јада". Скромност га је красила, он жели да буде у породичној гробници и био је породичан човек и људе које је волео заиста је волео - истакао је он.

Дунић је рекао и шта би му сада поручио да зна да га гледа.

- Ниси смео да нас напустиш. Јуче када сам ово чуо имао сам утисак да се ради о лошем комаду, као да фали још један чин. Нешто фали. Просто требало је, спремао се да сними још једну серију, вероватно би тако после ушао у мир, да промишља о животу, уметности... много је радио, много је трчао и негде је тај смирај фалио. Ја лично мислим да је Шојић био његова докторска дисертација. Чудио сам се људима с ФДУ како не размишљају о томе како неким глумцима треба дати докторат. Ја бих га позвао и рекао:,,Господине Гутовићу, ви не знате да сте докторирали." Ја сам њега видео два пута уживо, да неко улази у улогу као у своје ципеле. То је била велика срећа. 80 епизода је играо и држао милионско гледалиште уз себе. Сви смо ми ту играли мало, али они су сви гледали Ланета, да се не лажемо - рекао је Дунић у Јутарњем програму на Првој телевизији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)