НАГРАДЕ "ПОРОДИЦИ" И "ГРУПИ": "Срца Сарајева" нашим серијама, ауторима и глумцима

М. Ј. М.

17. 08. 2021. у 18:34

СЕРИЈА "Породица" освојила је прексиноћ "Срце Сарајева", у категорији Најбоља ТВ серија, на 27. Сарајево Филм фестивалу. "Срцем Сарајева" за најбољег глумца у ТВ серији овенчан је Борис Исаковић за улогу Слободана Милошевића у "Породици".

НАГРАДЕ ПОРОДИЦИ  И ГРУПИ:  Срца Сарајева нашим серијама, ауторима и  глумцима

Фото Промо

Редитељ и сценариста "Породице" Бојан Вулетић добитник је "Срца Сарајева" у категорији Најбољи креатор серије.

- Стварно сам изненађен, нисам очекивао све ово... А што се тиче "Породице", сигурно нећете гледати наставак, што је велика ствар - рекао је Вулетић, награђен смехом и аплаузима.

Јасна Ђуричић проглашена је најбољом глумицом у ТВ серији (лик Мирјане Томић Сремице у "Групи"). Креатори серије су Урош Томић и Драган Ђурковић, а режију потписују Урош Томић, Иван Стефановић, Јелена Гавриловић, Немања Ћеранић, Слободанка Радун, Милош Радуновић и Гвозден Ђурић. У категорији Звезда у успону, награда је припала Ивани Зечевић за улогу Петре Милосављевић, такође у "Групи".

Бојан Вулетић , Фото З. К.

Нове категорије награда, "Срце Сарајева" за ТВ серије, установљене су са жељом да се промовишу најквалитетније регионалне серије и њихови аутори, глумци и глумице, као и да се подстакне њихов међународни пласман. У конкуренцији за награде "Срца Сарајева" номиновано је 16 регионалних серија, као што су "Језеро", "Јужни ветар", "Калуп", "Клан", "Кости", "Мочвара", трећа сезона "Новина", "Породица Марковски", "Сенке над Балканом" и друге. О добитницима награда одлучивао је жири од 400 филмских и телевизијских професионалаца с подручја бивше Југославије, а најбоља остварења изабрана су онлајн гласањем. Церемонију је водио познати глумац и ТВ водитељ Тарик Филиповић.

ВОЛИМ И ЈА ВАС

ПРИМАЈУЋИ "Срце Сарајева", за најбољег глумца у ТВ серији Борис Исаковић је бурно награђен аплаузима присутних, духовито почео обраћање публици, са "волим и ја вас", и додао:

Борис Исаковић, Фото Промо

- Велика је част бити са "Породицом" овде и у оваквој регионалној породици. Имам утисак да сам од почетака каријере, од филма "Вуковар једна прича", прижељкивао овакву врсту окупљања. Ова срца су срце свих нас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)