"ДЕМОКРАТИЈИ" - СВЕ ПРИЈА: Редитељ Вељко Мићуновић уочи отварања Летње сцене на Црвеном крсту

В. СТРУГАР

05. 08. 2021. у 09:23

ПРЕДСТАВОМ "Демократија" у режији Вељка Мићуновића, вечерас се отвара сезона на Летњој сцени "БДП Глобус осигурање Арена".

ДЕМОКРАТИЈИ - СВЕ ПРИЈА: Редитељ Вељко Мићуновић уочи отварања Летње сцене на Црвеном крсту

Фото Танјуг

Премијера је била у мају ове године, а сада ће се са "сцене кутија" преселити на "брисан простор" под ведрим небом.

- Кад играш у амбијенту, нешто може да се издвоји из контекста, прережира и добије другачију вредност. Вечерашње извођење биће, у ствари, симулирана сцена кутија. Бина је у дворишту, иза зграде театра. Наша представа, као кабаретско-политички театар, увек може добро да профункционише на једном ширем плану: на летњој позорници добија форму која је више отворена, десиће се вероватно и неки додатан моменат деконструкције који подсећа на атмосферу концерта. Онда је то за публику доживљај, а представа то има.

Занимљиво је што се, иначе, игра на малој сцени, док ће сад бити у дворишту - малтене за комшилук. Дакле, чуће се и мало даље.

КАБАРЕТСКИ Представа "Демократија"   прилагођава се сваком простору, Фото БДП

Мићуновић каже да је често пребацивао своје представе из затвореног у отворени простор и да се увек трудио да направи нешто ново. Некада је сцена само прилагођена условима,а понекад (на фестивалима) игра се и на неким посебним местима, поред мора, у дворцима.

На питање да ли би изненадни лавеж паса, улична бука или кафанско довикивање, могли да засметају "Демократији" , Мићуновић каже:

- Све би то "Демократији" пријало! Читава представа, у једној гротескно-кабаретској форми, има тог сталног пребацивања рампе и често обраћање публици, уз сонгове и друго. Мислим да је "Демократија" и иначе једна од оних које веома добро функционишу на фестивалима и да су људи из БДП тога свесни. Прилагођава се врло лако: може да се игра на великој сцени,али и у врло интимном простору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)