“ЗЛАТНИ ПЛАТАН” НАТАШИ НИНКОВИЋ: Почео 9. Фестивал медитеранског и европског филма „Требиње 2021“ (ФОТО)

Д. ЦУРАЋ

04. 08. 2021. у 00:19

ДЕВЕТИ Фестивал медитеранског и европског филма „Требиње 2021“, уз симболичан слоган „Под светлом месечеве реке”, отворен је на обали реке Требишњице у Старом граду, где је уручена награда “Златни платан” глумици Наташи Нинковић.

“ЗЛАТНИ ПЛАТАН” НАТАШИ НИНКОВИЋ: Почео 9. Фестивал медитеранског и европског филма „Требиње 2021“ (ФОТО)

Фото: Д. Цураћ

Тако је једна од две награде за изузетан дорпинос евромедитернској кинематографији остала у Требињу, друга ће бити уручена глумцу Светозару Цветковићу, остала у Требињу пошто је Наташа рођена И одрасла у Требињу одакле је и кренула у сјајну глумачку каријеру. Наташа није крила одушављење а по “Златни платан” стигла је на барци где је добила аплауз од више стотина Требињаца.

- Ово већ вечерас постала ми најдража награда у богатој глумачкој каријери. Све док не добијете потврду од свог града да вредите, џаба вам је. Ја сам вечерас ту потврду добила – рекла је Наташа Нинковић, којој је награду уручио градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

А награду требињског филм фестивала пожељела је када је “Златни платан” видела код свог великог пријатеља - рођеног Требињца Небојше Глоговца.

-Нисам му признавала да је он Требињац јер сам сматрала да је то моје. Када сам на централном месту у његовој витрини која је била препуна филмских и позоришних награда видела да он има “Златни платан” није ми било право. Први пут сам била љубоморна на њега јер сам некако мислила да та награда припада мени. И ево - ја сам је дочекала - истакла је глумица.

Уметнички директор и селектор фестивала Пеђа Милојевић најзаслужнији је што је Требиње у протеклих девет година препознатљиво на културној сцени региона и што су бројна глумачка имена посетила тај град.

- Желим да честитам и да се захвалим свима. Ово је била посебна ноћ, ноћ за памћење. Хвала дивној требињској публици - навео је Милојевић.

Фестивал је отворио филм "Четири приче" аутора Драгана Рајића из Требиња, а траје до 8. Августа.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)