НАГРАДА "ПАВЛЕ ВУИСИЋ" ЉИЉАНИ БЛАГОЈЕВИЋ:Признање за изузетан допринос уметности глуме биће уручено на "Филмским сусретима" у Нишу

В.В.С.

03. 08. 2021. у 21:23

ДОБИТНИЦА овогодишње награде "Павле Вуисић" за изузетан допринос уметности глуме у домаћем играном филму и њему сличним медијима је Љиљана Благојевић - саопштило је данас Удружење филмских глумаца Србије.

НАГРАДА ПАВЛЕ ВУИСИЋ ЉИЉАНИ БЛАГОЈЕВИЋ:Признање за изузетан допринос уметности глуме биће уручено на Филмским сусретима у Нишу

Архива Новости

Признање се састоји од плакете са ликом Павла Вуисића, монографије и документарне филмске историје о добитнику, а већ традиционално биће уручено на отварању Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма "Филмски сусрети" у Нишу. Овогодишња добитница дебитовала је 1978. године епизодном улогом у филму "Бошко Буха" редитеља Бранка Бауера, а прву главну улогу остварила је у филму Емира Кустурице "Сјећаш ли се Доли Бел" (1981). До сада је снимила више од 50 филмова.

Првакиња је Драме Народног позоришта у Београду и на сцени је до сада остварила више од 60 улога класичног и савременог репертоара. Тренутно снима филм и серију "Хероји Халијарда" редитеља Радоша Бајића, појавиће се и у криминалистичкој серији "Кљун" Јелене Гавриловић и Уроша Томића.

Добитница је бројних награда и признања, међу којима су награде "Жанка Стокић", "Сергеј Бондарчук", "Царица Теодора", "Јоаким Вујић", "Златни беочуг" и "Златна антена".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)