"НЕШТО ЛИЧНО" ДО 10. АВГУСТА: У удружењу "Корњача" на Дорћолу отворена нова изложба

Ј. Д.

23. 07. 2021. у 20:40

У УДРУЖЕЊУ сликара и љубитеља сликарства "Корњача" отворена је изложба "Нешто лично" уметнице Славице Шаловић Новаковић и "Беорад-Беч-Машта" Марије Пузигаће.

НЕШТО ЛИЧНО ДО 10. АВГУСТА: У удружењу Корњача на Дорћолу отворена нова изложба

Фото: М. Анђела

Кроз прву поставку ауторка је осматрала, слушала, обилазила и покушавала да спозна свет који је окружује, а који је пренела на платно.

- Када топле купке испира, вода одстрани вишкове како је описала наше радове Маја Илић Живковић - објашњава Славица. - Такође, она додаје да се пита колико смо одраз онога шта волимо да радимо, што нас испуњава, и уопште то есецијално ја чему служи.

Такође, посетиоци ове галерије биће у прилици да погледају и поставку ауторке Марије Пузигаће која кроз своје слике приказује некадашњи и садашњи, постојећи и непостојећи град, Београд и Беч.

Фото: М. Анђела

Поставка ће за све посетиоце у удружењу "Корњача" бити отворена је 10. августа сваког радног дана од 18 до 20 часова. Иначе ово удружење јединствено је по томе што окупља уметнике, љубитеље уметности и сликарства у креирању бољег света. Сваке године организују изложбу радова тек дипломираних студената ФЛУ, затим изложбу посвећену некој од првих школованих жена Србије, разне тематске изложбе као и самосталне поставке чланова удружења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)