ОТВОРЕН "ПРИВАТНИ ЕТАР" У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ "БЕОГРАД": Изложба слика великог формата Владимира Миљковића до 9.августа

В.В.С.

22. 07. 2021. у 15:02 >> 12:19

ИЗЛОЖБА под називом "Приватни етар" Владимира Миљковића (1994) отворена је у Продајној галерији "Београд", а посетиоцима ће бити доступна до 9. августа.

ОТВОРЕН ПРИВАТНИ ЕТАР У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД: Изложба слика великог формата Владимира Миљковића до 9.августа

Приватна галерија "Београд"

Миљковић је дипломирао и докторирао на Факултету примењених уметности у Београду. Као стипендиста Еразмус програма докторирао на Jan Matejko Art Academy Krakow, Пољска. Излагао је на две самосталне (Wessenhoe Nirnberg, Немачка 2021 и Кућа Краља Петра, Београд 2019),као и бројним групним изложбама у земљи и иностранству (Краков, Њујорк, Београд).

Најновији циклус радова под називом "Приватни етар" чине слике великог формата експресивног геста и наглашених колористичких колизија у традиционалној техници уља на платну које аутор описује као "рефлексију људске немоћи, али су оне уједно и приказ савременог човека и његовог духовног потенцијала". Сложене фигуративне композиције готово монументалних размера представљају неку врсту унутрашњег портрета или аутопортрета (алтер ега), где су лица приказаних актера аналитички "раслојена", деформисана или замагљена у тежњи да се прикаже суштинска природа, карактер или емоција на свом извору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)