КЛАСИКА УЗ КОЈУ СЕ ПЛЕШЕ: Виолиниста Стефан Миленковић на Арлемму

Н. Ј.

20. 07. 2021. у 22:59

ДВАНАЕСТИ пут заредом Ариље у јулу постаје српска престоница музике, позорница за класичаре, али и за наше најбоље џезере, на улицама одзвања какофонија десетак светских језика, а сви житељи вароши Светог Ахилија проналазе начин да уживају и да буду део фестивала АРЛЕММ.

КЛАСИКА УЗ КОЈУ СЕ ПЛЕШЕ: Виолиниста Стефан Миленковић на Арлемму

Фото Н. Јанковић

Овај пут, почело је величанствено, наступом виолинисте Стефана Миленковића и оркестра "Камерата академика", а затим и соул - џез састава "Маниви".

- На улицама Ариља се ових дана може видети све због чега сам ја музичар. Људи свих генерација, наши и гости из иностранства уживају у музици. Ми са сцене инспиришемо њих, ова енергија нам се враћа и то се осећа у наступу - рекао је Стефан Миленковић, после наступа на централном градском тргу, тик уз чувену Цркву Светог Ахилија. - Одушевљен сам доживљеним у Ариљу.

Уживала је публика у разноликом репертоару, од "Кармине буране" Карла Орфа, преко Гершвина и танга Астора Пјацоле, све до "класичарске" обраде "Боемске рапсодије" групе "Квин". У паузама, свака нумера имала је увод, узбудљиву и едукативну Миленковићеву причу о композицији која следи, бисер вредан колико и само дело.

Уследио је наступ састава "Маниви", ауторска музика у соул у џез маниру, реч је махом о поезији љубави и интиме, преточеној у врхунско музичко извођење. "Кривци" за емотивно, узбудљиво и моћно музицирање су вокалисткиња и гитаристкиња Ивана Вукмировић, бубњар Пеђа Милутиновић, пијаниста Драган Ћалина и басиста Дејан Антоновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)