ИЗ КАНА ПРЕД БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ: Премијере на Фестивалу француског филма

А. П.

19. 07. 2021. у 09:23

ТРЕЋЕ издање Фестивала француског филма биће одржано од 21. до 25. јула на три локације - у биоскопу на отвореном на Косанчићевом венцу, у "Комбанк дворани" и на онлајн филмској платформи "Мој ОФФ".

ИЗ КАНА ПРЕД БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ: Премијере на Фестивалу француског филма

Фото Промо

Публика ће имати прилику да гледа 12 француских остварења, осам нових филмова, међу којима је и део ексклузивне селекције са фестивала у Кану. У оквиру паралелног програма су четири наслова, класици чувених редитеља као што су Михаел Ханеке и Роберт Бресон.

Фестивал ће, одмах после Кана, отворити филм "Француска" Бруна Димона са Леом Сејду у главној улози, а улаз ће бити бесплатан на Косанчићевом венцу. Наредног дана на програму су филмови "О људима" Луке Белва, са Жераром Депардјеом у главној улози, и "Говор" Лорана Тирара.

На фестивалу ће бити приказана драма са елементима комедије "Тријумф" редитеља Емануела Куркола, драма "Ибрахим", Lux Aeterna Гаспара Ное, комедија "Два Алфреда", као и класици - Ханекеов "Пијаниста" и Бресонов "Новац".

На репертоару последњег фестивалског дана налази се филм "Под звездама Париза", редитеља Клауса Дрексела, у коме су главне улоге поверене француским глумицама Катрин Фро и Маргарет Димон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)