НАГРАДА СА ИМЕНОМ ЛЕГЕНДЕ: Годишњица смрти Даринке Матић Маровић

М. А. К.

16. 07. 2021. у 08:21

НА годишњицу одласка Даринке Матић Маровић (6. фебруар 1937 - 15. јул 2020), која је пола века својом харизмом и знањем обасјавала домаће и светске позорнице и постављала високе уметничке и педагошке стандарде установљена је награда са њеним именом.

НАГРАДА СА ИМЕНОМ ЛЕГЕНДЕ: Годишњица смрти Даринке Матић Маровић

Фото Приватна архива

У граду у коме је диригент, професор и декан београдског Факултета музичке уметности, направила прве уметничке кораке, на фестивалу "Котор Арт - Дон Бранкови дани музике", где ће бити додељивано бијенално, признање је уручено Драгани В. Јовановић, такође професорки ФМУ, која је Даринку наследила и као диригент хора Collegium Musicum.

- Част ми је да ми је Даринка Матић Маровић била професор, ментор, пријатељ и заправо - много више од тога. Дара је била особа са којом сам проживела живот који је постао - један велики догађај - рекла је Јовановићева, која је уз професорку провела четврт века.

- Када мислим о Дари, мислим на ту њену изванредну енергију, посвећеност, снагу којима је успела да начини фантастичне искораке у уметничкој и друштвеној средини овог региона.

Даринка Матић Маровић, Фото М. Анђела

Уз ФМУ и Collegium Musicum, своје највеће домете Даринка Матић Маровић имала је са хором "Обилић", са којим је одржала на десетине хиљада концерата широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)