СОМБОР У ЗАГРЉАЈУ ФИЛМА: Уручењем признања Мири Б>ањац данас почиње фестивал

Ј. Л.

13. 07. 2021. у 10:33

ДОДЕЛОМ признања "Специјални Ернест", за досадашњи и будући допринос кинематографији, нашој великој глумици Мири Бањац, данас ће у Атријуму Градске куће почети трећи Сомборски филмски фестивал.

СОМБОР У ЗАГРЉАЈУ ФИЛМА: Уручењем признања Мири Б>ањац данас почиње фестивал

Фото Промо

Сомборска смотра седме уметности трајаће од 13. до 16. јула, а љубитељи филма моћи ће да уживају у 15 филмова у пет селекција: Главни програм, Селекција младих аутора, "Панорама шведског филма", "Кад би Сомбор био Холивуд" и Филмски матине за децу.

Отварање Филм "Концентриши се, баба", Фото Промо

Прве фестивалске вечери на великом платну биће филм "Концентриши се, баба" Пјера Жалице, док ће остварење "Лихвар" Немање Ћеранића бити приказано у Кабареу Народног позоришта Сомбор као део Селекције младих аутора. Потом ће у Дворишту Градског музеја Сомбор бити приказан филм "Брит-Мари је била ту", део селекције "Панорама шведских филмова". Први дан фестивала ће у Атријуму Градске куће затворити пројекција филма Предрага Антонијевића "Дара из Јасеновца".

- Овогодишње издање Сомборског филмског фестивала настојаће да у два такмичарска програма настави пут који су трасирали селектори претходних фестивала, указујући и наставком фестивалског континуитета, као и традиционалним пратећим програмом "Кад би Сомбор био Холивуд", да Сомбор има значајан филмски потенцијал који би могао бити још више искоришћен у годинама које следе. Град Ернеста Бошњака, пионира филма на овим просторима, то свакако заслужује - истакао је селектор Дејан Дабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)