ДИРЉИВ ГОВОР МИРЕ БАЊАЦ ПРЕД ОТВАРАЊЕ СОФЕСТА: Док има људи око мене ја сам жива

Танјуг

11. 07. 2021. у 20:24

ГЛУМИЦА Мира Бањац одржала је дирљив говор за који је награђена аплаузом присутних вечерас на отварању изложбе "Лица Мире Бањац" у Центру за културу Сопот, пред почетак Филмског фестивала Сопот.

ДИРЉИВ ГОВОР МИРЕ БАЊАЦ ПРЕД ОТВАРАЊЕ СОФЕСТА: Док има људи око мене ја сам жива

Фото Д. Миловановић

Говорећи на отварању изложбе фотографија њених филмских улога, коју су приредили Позоришни музеј Војводине и присутни аутор Зоран Максимовић, Бањац је нагласила да су то "биографије жена, а иза сваке је по једна судбина коју је требало бранити, коју је требало замишљати".

-А ја сам већ на путу да идем горе. И добро је да остану те фотографије, зато што ћете можда у њима препознати нешто од моје мале снаге, која ево траје до сад, рекла је Бањац.

На изложби су представљене фотографије бројних филмских улога из шест деценија дуге каријере Бањац, у филмовима као што су "Балкански шпијун" (1984), "Сјећаш ли се Доли Бел" (1981), "Не нагињи се ван" (1977), "Жута" (1973) и "Нож" (1999), а глумица је рекла да су "слике један мали времеплов".

-Ја сам жена која треба вас. Не могу да будем пасивна, да седим, да чекам да ме онај горе позове. Имам свој ритам и живим зато што сте ви ту око мене. Док има људи око мене, ја сам жива, рекла је Бањац новинарима и званицама.

Глумица, која је читаво време носила велике тамне наочале, рекла је: "Лепо да видите како сам некад била и млада, то је тако било давно, а ово је моје лице“, након чега је скинула наочаре поздрављена бурним аплаузом притусних.

Фото Д. Миловановић

Филмски фестивал у Сопоту вечерас је отворен традиционалним ватрометом и свечаним дефилеом филмских екипа и гостију, уз откривање споменика "Статуа слободе" испред Центра за културу Сопот, где ће бесплатне пројекције 23 филма у такмичарској конкуренцији трајати до затварања манифестације 17. јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)