НЕВОЉЕ У РАЈУ НА ЗЕМЉИ: Премијера мини-серије "Бели лотос", 12. јула, на ХБО

Јл. Б.

09. 07. 2021. у 15:46

ШТА може да пође по злу када се пред вама у хотелу на Хавајима простиру километри плажа, плаво небо и сунце?

НЕВОЉЕ У РАЈУ НА ЗЕМЉИ: Премијера мини-серије Бели лотос, 12. јула, на ХБО

Фото ХБО

Наизглед ништа, али зло чека јунаке овогодишње мини-серије "Бели лотос", коју премијерно пратимо од 12. јула, понедељком, у 20.00, на ХБО. Сценарио и режију шестоделне друштвене сатире потписује необични Мајк Вајт, који је аутор и ХБО класика "Просветљена".

"Бели лотос" прати седмодневни одмор гостију у истоименом изолованом, луксузном хавајском летовалишту, док се опуштају и подмлађују у рају на Земљи. Придошлице су махом Американци различите имућности и карактера. Најбројнији су Мосбахерови - извршна директорка технолошке компаније Никол (Кони Бритон), њен добродушни и слабашни муж Марк (Стив Зан), кћи студенткиња Оливија (Сидни Свини), повучени син тинејџер Квин (Фред Хечингер), као и Оливијина најбоља пријатељица Пола (Британи О'Грејди). Затим, младенци Шејн (Џејк Лејси) и Рејчел Патон (Александра Дадарио), који тако лепо изгледају заједно да нико не примећује колико нису прикладни једно за друго. А унаоколо по острву лута Тања Маквојд (Џенифер Кулиџ), која чврсто држи урну са мајчиним пепелом и покушава да нађе смисао живота. Са осмехом их услужују, и толерантно слушају неразумне жалбе, менаџер хотела "Бели лотос" Армонд (Мари Бартлет) и менаџер спа центра Белинда (Наташа Ротвел), која је можда и једина добра особа.

У првом плану пратимо духовите незгоде главних јунака, а у позадини се расплићу одговори на питања шта је потребно да бисмо били срећни ако богатство више није довољно и на које смо крајности спремни да бисмо повратили осећај контроле. Док посматрамо ликове серије мислећи како се никада нећемо наћи на њиховом месту, схватамо какви су. Поред свих раскошних "шведских столова" и скупих третмана лица, "Бели лотос" нуди антрополошку студију на тему шта се догађа цивилизованим људима када их пустите у дивљину.

Како дани пролазе, наизглед савршени туристи, весели радници хотела и сама дестинација почињу да показују мрачну страну. Као и са већине одмора, нико се не враћа са Хаваја одморан и духовно подмлађен, а неко ће се вратити и у ковчегу...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)