ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА: На програму "Тријумф", "Два Алфреда", "Пијаниста", "Под звездама Париза"

Д. Б. М.

05. 07. 2021. у 18:09

НАЈАКТУЕЛНИЈА дела француске кинематографије из 2021. али и прошле године заживеће ове године на великом платну у оквиру трећег Фестивала француског филма, који ће бити одржан од 21. до 25.јула на три локације: у биоскопу на отвореном на Косанчићевом венцу, у Комбанк Дворани, али и на онлине платформи MojOFF.

ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА: На програму Тријумф, Два Алфреда, Пијаниста, Под звездама Париза

Фото: К. Михајловић

Фестивал француског филма пружиће домаћој публици 8 изванредних француских филмова, међу којима ће бити и део ексклузивних остварења филмске селекције у Кану, док ће у оквиру паралелног програма бити приказани француски класици, тачније четири филмска остварења из ове категорије -филмска дела чувених редитеља Михаела Ханеке и Робера Бресона . Омаж француском филму у оквиру фестивала биће одржан у организацији Француског института, Комбанк Дворане и MCF MegaCom Film.

Фестивал почиње 21.јула  у биоскопу на отвореном на Косанчићевом венцу, а у ишчекивању филма отварања, за сада је познато да ће последњег дана фестивала бити приказан филм "Под звездама Париза", који долази од немачког редитеља Клауса Дрексела познатог по насловима "Породичне везе", "На ивици света", "Америка".

Радња филма прати Кристину која је бескућница у Паризу. Једне зимске ноћи затиче Сулија, осмогодишњег еритрејског дечака, који јеца испред свог склоништа. Везани својим маргиналним условима, заједно крећу на емоционално путовање како би пронашли његову мајку у Паризу.

Између осталих на фестивалу ће бити приказана драма, са елементима комедије "Тријумф" из 2020. редитеља Емануела Куркола, француска драма "Ибрахим", комедија "Два алфреда" као и класици Ханекеов "Пијаниста" и Бресонов "Новац".

Традиција кумства фестивалу се наставља, а ове године кум ће бити Владимир Перишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)