ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СОМБОРСКИ ФЕСТИВАЛ: На програму петнаест филмова у пет селекција

В.В.С.

02. 07. 2021. у 17:22

ТОКОМ трећег Сомборског филмског фестивала (који се ове године одржава од 13. до 16. јула у организацији Културног центра "Лаза Костић" Сомбор) биће приказано петнаест филмова у пет селекција.

ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СОМБОРСКИ ФЕСТИВАЛ: На програму петнаест филмова у пет селекција

Сомборски филмски фестивал

У главном програму су остварења из наше земље и Европе: "Концентриши се, баба" Пјера Жалице, "Оаза" Ивана Икића, "Матер" Јуре Павловића, "Ундине" Кристијана Пецолда и "Зној" Магнуса фон Хорна. Селекција младих аутора обухвата три филма који су донели свеж редитељски приступ у домаћо кинематографији: "Лихвар" Немање Ћеранића, "А.С. (25)" Милене Грујић, и "Ивана Грозна" Иване Младеновић. Ово је уједно и друга такмичарска селекција уз Главни програм, а филмове из ове селекције публика ће моћи да погледа у Кабареу Народног позоришта Сомбор.

Програмска целина "Панорама шведског филма" остварена је у сарадњи са амбасадом Шведске и приказује остварења из њихове савремене кинематографије: у дворишту Градског музеја Сомбор биће приказани филмови "Брит-Мари је била ту" редитељке Туве Новотнy и "Суне вс Суне" Јона Холмберга. Селекција "Кад би Сомбор био Холивуд" посвећена је филмовима с освртом на значајне догађаје и личности из прошлости Сомбора, али и из историје наше земље. У Атријуму градске куће биће приказан филм "Дара из Јасеновца" Предрага Антонијевића, док ће филмови "Порајмос" Горчина Стојановића и "Жућко - прича о Радивоју Кораћу" Гордана Матића бити приказивани у Дворишту Градског музеја Сомбор. У Филмском матинеу за децу, посвећеном најмлађим љубитељима филма, на репертоару су два филма - "Тајна изгубљеног краљевства" и "Леси се враћа кући". ФИлмови из ове селекције биће приказани у Атријуму градске куће 11. и 12. јула, као увертира у остале програмске селекције.

Поред филмских остварења, посетиоци фестивала ће моћи да уживају и у пратећем програму, у оквиру којег ће се одржавати промоције књига, филмова, радионице, балет и концерти. Улаз на све програме трећег издања Сомборског филмског фестивала је бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)