ОПЕРСКА ДИВА НА ТАШМАЈДАНУ: Незаборавна Кармен први пут у Београду

М. Н. М.

29. 06. 2021. у 18:50

ПО МНОГИМА најбоља Кармен данашњице, оперска дива Елина Гаранча веома скромна у захтевима пред свој први наступ у Београду - концертно извођење опере "Кармен" на Ташмајдану у недељу 4. јула.

ОПЕРСКА ДИВА НА ТАШМАЈДАНУ: Незаборавна Кармен први пут у Београду

фото промо

Она је светска звезда, ексклузивац чувене дискографске куће "Дојче грамофон". Гаранча је на светски оперски трон кренула из родног града Риге, преко Франкфурта, Беча и Минхена стигла до Лондона, Њујорка и глобално.

Гаранчу је један агент чуо на такмичењу у Кардифу, и одмах је звао Јоана Холендера, саветника Метрополитен опере и једног од најутицајнијих људи у оперском свету, и рекао: "Доведите је одмах и обећајте јој све!" Њено извођење Кармен у Метрополитен опери одјекнуло је у читавом оперском и уметничком свету.

Упркос импресивној биографији, Елина Гаранча не воли да је називају звездом. "То се може у тенису, али не и у уметности" каже Гаранча. Да не глуми скромност, доказује и њена рајдер листа са захтевима пред београдски концерт.

Потребно јој је да у свлачионици буде флаширана вода, чај са лимуном и медом, свеже воће и мали сендвичи без глутена и лактозе. Нема посебних захтева ни за хотелску собу - да је непушачка, са климом и погледом на двориште, и да није у близини градилишта или било какве спољне буке.

Мецосопран Елина Гаранча у оквиру Белефа у Београду наступа са нашом младом оперском звездом, сопраном Маријом Јелић, у улози Микаеле. Диригент је Карел Марк Чишон, а наступају и тенор Џонатан Тетелман, као и бас Костас Сморигинас, уз оркестар Српског народног позоришта.

Поводом своје прве посете Београду, Гаранча је послала видео поруку посетиоцима београдског концерта. "Изводићемо предиван репертоар за мецосопран. Јако се радујем што долазим у вашу земљу да наступам уживо пред публиком, и да уживам у дивној вечери.".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)