СОМБОРСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У ЗНАКУ ШВЕДСКОГ ФИЛМА: На репертоару 15 филмова, награда "Специјални Ернест" Мири Бањац

Д. Б. М.

21. 06. 2021. у 17:34

ТРЕЋИ Сомборски филмски фестивал биће одржан од 13. до 16. јула 2021. године, у организацији Културног центра "Лаза Костић". На репертоару ће се наћи 15 филмова у пет селекција: Главни програм, Селекција младих аутора, Панорама шведског филма, Кад би Сомбор био Холивуд и Филмски матине за децу, а селектор програма је Дејан Дабић.

СОМБОРСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У ЗНАКУ ШВЕДСКОГ ФИЛМА: На репертоару 15 филмова, награда Специјални Ернест Мири Бањац

Фото В. Данилов

Селекција Панорама шведског филма реализована је у сарадњи са амбасадом ове земље, и приказује остварења из савремене шведске кинематографије, чије су пројекције одржане на значајним европским филмским фестивалима током претходних година.

- Радујемо се што ће седма уметност обојити пик лета у Сомбору - каже  Весна Шашић, директорица Културног центра "Лаза Костић" Сомбор и Сомборског филмског фестивала.

- Настојали смо да, из године у годину, унапређујемо ову манифестацију, да растемо, и верујем да ће љубитељи филмова и фестивала то препознати. Селекције су направили врсни филмски радници, настојећи да обухвате различите преференције. Свако ће препознати нешто по свом укусу - од ауторских филмова до доказаних и награђиваних остварења. Наш циљ је да првенствено промовишемо домаће филмско стваралаштво у најлепшим амбијентима, да окупимо филмаџије и приредимо им завидан програм.

Мира Бањац, легендарна глумица југословенске и српске кинематографије, овогодишња је добитница награде "Специјални Ернест", за досадашњи и будући допринос добрим филмовима. Трећи сомборски филмски фестивал биће отворен филмом у њену част "Концентриши се, баба" босанскохерцеговачког редитеља и сценаристе Пјера Жалице, у коме је легендарна Мира Бањац у главној улози. Пројекција овог филма биће одржана у уторак 13. јула у 21 час, у Атријуму Градске куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)