ВЕЛИКИ ИЗДАВАЧИ НЕЋЕ ТРАМПОВЕ МЕМОАРЕ: Бивши амерички председник пише "књигу свих књига"

Д. Б. М.

16. 06. 2021. у 17:17

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп најавио је да пише мемоаре, који ће бити "књига свих књига", али велике издавачи тврде да не желе да их објаве зато што је мало вероватно да ће бити чињенично тачна. Када је Трамп у јануару напустио белу кућу "Вашингтон пост" је објавио да је током мандата изнео 30.573 лажних или обмањујућих тврдњи.

ВЕЛИКИ ИЗДАВАЧИ НЕЋЕ ТРАМПОВЕ МЕМОАРЕ: Бивши амерички председник пише књигу свих књига

Фото: ЕПА

Иако се некадашњи амерички председници традиционално обраћају мемоарима када напусте функцију, као што је учинио Барак Обама након два мандата, а књиге о Трампу су се показале као златни рудник, амерички издавачи не желе да штампају дело 45. председника САД.

Како пишу амерички медији, Трамп је протекле недеље изјавио да је одбио два уговора које су му понудили издавачи, али их није именовао.

-Још не желим договор - рекао је. - Пишем лудо, а кад за то дође време видећете књигу свих књига.

"Њујорк тајмс" пише да поједини издавачи сумњају у истинитост написаног, јер "Трамп чак не може да призна да је изгубио изборе". Цитиран је други издавач који је рекао да је "скептичан" према Трамповој тврдњи да је имао две понуде: "Преварио је толико издавача пре него што се кандидовао за председника, нико од велике петорке више не би сарађивао са њим."

"Политико" је објавио да "Пингвин", "Рендом Хаус", "Харпер Колинс", "Макмилан" и "Сајмон и Шустер" не желе да објаве Трампову књигу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)