КЊИГА "ПУТ ДО ПОЗОРИШТА" НЕБОЈШЕ БРАДИЋА: У Битеф театру одржана промоција дела нашег познатог редитеља

В.В.С.

02. 06. 2021. у 17:31

У БИТЕФ театру данас је представљена књига редитеља Небојше Брадића "Пут до позоришта" , прва у едицији "Рашке духовне свечаности" у издању Центра за културу, образовање и информисање "Градац" из Рашке.

КЊИГА ПУТ ДО ПОЗОРИШТА НЕБОЈШЕ БРАДИЋА: У Битеф театру одржана промоција дела нашег познатог редитеља

Битеф театар

О Брадићевом уметничком делу, још од прве представе "Пучина" (на којој је био асистент редитељу Дејану Мијачу) до наших дана, говорили су управник Битеф театра Милош Латиновић,позоришни критичар Александар Милосављевић и уметнички директор "Рашких духовних свечаности" Никша Барлов.

Пишчеви сапутници на овом несвакидашњем позоришном путовању су сви они писци чија је дела постављао на сцену: Пекић,Андрић, Селимовић,а Шекспиру је посветио и посебно поглавље у књизи.

- Позориште и нас и друштво чини живим - истиче Небојша Брадић, један од добитника награде "Стефан Првовенчани" која се додељује на "Рашким духовним свечаностима". - Смисао уметности је да нас суочава са нашим страховима и открива нам наде, а смисао путовања трагање за уточиштем као местом слободе.

У овом занимљивом делу, свестрани стваралац се осврнуо на сопствена сазнања и искуства у (и о) театру,а нека од њих је "сместио" у поглавље "Златна правила глуме". Из редитељске визуре говори о седам кључних врлина глуме(способност,изражајност,уверљивост,хумор, храброст,скромност, поверење),али и седам грехова - неспособност, тупост, површност, недостатак хумора, страх, таштина и цинизам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)