КЊИГА "ПУТ ДО ПОЗОРИШТА" НЕБОЈШЕ БРАДИЋА: У Битеф театру одржана промоција дела нашег познатог редитеља

В.В.С.

02. 06. 2021. у 17:31

У БИТЕФ театру данас је представљена књига редитеља Небојше Брадића "Пут до позоришта" , прва у едицији "Рашке духовне свечаности" у издању Центра за културу, образовање и информисање "Градац" из Рашке.

КЊИГА ПУТ ДО ПОЗОРИШТА НЕБОЈШЕ БРАДИЋА: У Битеф театру одржана промоција дела нашег познатог редитеља

Битеф театар

О Брадићевом уметничком делу, још од прве представе "Пучина" (на којој је био асистент редитељу Дејану Мијачу) до наших дана, говорили су управник Битеф театра Милош Латиновић,позоришни критичар Александар Милосављевић и уметнички директор "Рашких духовних свечаности" Никша Барлов.

Пишчеви сапутници на овом несвакидашњем позоришном путовању су сви они писци чија је дела постављао на сцену: Пекић,Андрић, Селимовић,а Шекспиру је посветио и посебно поглавље у књизи.

- Позориште и нас и друштво чини живим - истиче Небојша Брадић, један од добитника награде "Стефан Првовенчани" која се додељује на "Рашким духовним свечаностима". - Смисао уметности је да нас суочава са нашим страховима и открива нам наде, а смисао путовања трагање за уточиштем као местом слободе.

У овом занимљивом делу, свестрани стваралац се осврнуо на сопствена сазнања и искуства у (и о) театру,а нека од њих је "сместио" у поглавље "Златна правила глуме". Из редитељске визуре говори о седам кључних врлина глуме(способност,изражајност,уверљивост,хумор, храброст,скромност, поверење),али и седам грехова - неспособност, тупост, површност, недостатак хумора, страх, таштина и цинизам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу