"ДЕМОКРАТИЈА" НА СЦЕНИ 3.И 4. ЈУНА: Редитељ Вељко Мићуновић најавио премијеру своје представе и у Новом Саду

Ј.С.

01. 06. 2021. у 16:10

ПОВОДОМ првих извођења своје представе "Демократија" у Новосадском позоришту Újvidéki Színház, планираног за 3.и 4.јун, редитељ Вељко Мићуновић казао је данас новинарима у Новом Саду да је реч о комаду који "није примарно театарски, али је врло провокативан и копа дубоко по структури".

ДЕМОКРАТИЈА НА СЦЕНИ 3.И 4. ЈУНА: Редитељ Вељко Мићуновић најавио премијеру своје представе и у Новом Саду

ФОТО: Новосадско позориште

- Бавећи се феноменом демократије, ова представа сеже дубоко кроз историју дисидентског времена Бродског. У представи смо покушавали да истражујемо појам демократије и шта она нама данас значи, да ли је применљива у данашњој структури друштва, да ли је у овом новом систему вредности превазиђена и прегажена - казао је Мићуновић.

Осим редитеља, о представи су говорили и управник Новосадског позоришта Валентин Венцел, као и глумци: Ивана Николић, Тамара Алексић, Озрен Грабарић, Арпад Месарош и Габор Понго.

ФОТО: Новосадско позориште

 

Представа "Демократија", која је први пут изведена 15. маја у Београдском драмском позоришту, заснована је на истоименом делу Јосифа Бродског.

Сваки учесник из ауторског тима изразио је захвалност и задовољство што су учествовали у препремању "Демократије", а глумац Арпад Месарош је истакао да је "веома лако радити када редитељ тачно зна шта очекује и има прецизан план".

- Колеге су биле дивне и веома отворене према нама. Сваки осећај тескобе, који се вероватно јавио због тога што нисам тако често радио у Београду, сам веома брзо превазишао и заиста сам уживао све време током припремања представе - рекао је Месарош.

Његов колега из Хрватске, Озрен Грабарић додаје:

- Морам признати да за мој професионални развој много значи што сам имао прилику да сарађујем са колегама који долазе из различитих средина. Наша историја, школа и однос према уметности се можда разликују, али се спајамо у истом интересу – сви сањамо исти театарски сан - оценио је Грабарић.

Представа "Демократија" је шеста премијера Новосадског позоришта у 47. сезони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)