ОБДУКЦИЈА ОТКРИВА РАЗЛОГ СМРТИ ДЕВОЈЧИЦЕ (2,5) ИЗ ЛЕБАНА: Комшије - мајка није бринула о деци; Колеге ухапшеног оца - слао им је новац

И. МИТИЋ

20. 05. 2021. у 08:23

ВИШЕ јавно тужилаштво у Лесковцу још чека обдукциони налаз тела двоипогодишње девојчице из Лебана, чију је смрт, у уторак око поднева, пријавила њена мајка Миљана М. (26).

ОБДУКЦИЈА ОТКРИВА РАЗЛОГ СМРТИ ДЕВОЈЧИЦЕ (2,5) ИЗ ЛЕБАНА: Комшије - мајка није бринула о деци; Колеге ухапшеног оца - слао им је новац

Фото: Фејсбук

Тек након тога, како нам је речено, утврдиће се да ли је смрт детета наступила природним путем или је последица неког кривичног дела, за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Мајка несрећне девојчице је надлежнима рекла да је дете заспало и да се није пробудило, а према незваничним информацијама, дете је пронађено са хематомом на глави.

Несрећна девојчица је живела са двадесетшестогодишњом мајком и братом од непуних годину дана, који се тренутно налази у привременом смештају. Мајка је, након разговора у полицији, смештена у Сигурну кућу у Лесковцу до окончања истраге. Њен невенчани супруг Стефан К. (26) је у време ове породичне трагедије обављао сезонске послове у Београду, али га је полиција ухапсила, чим је стигао у Лебане, јер се за њим трагало због више кривичних дела, које је раније починио. У комшилуку кажу да он, наводно, има и правоснажну судску пресуду на шест година затвора.

Миљана је мајка четворо деце, од којих су две девојчице, од пет и шест година, раније смештене код хранитеља. Остатак породице био је под надзором стручних служби. Према незваничним сазнањима, социјални радници су ову породицу обишли непуна два сата пре пријаве случаја, али мајка није отварала врата своје куће.

- Кад су они отишли, прошло је неко време, а онда се одједном чула како вришти и плаче. Викала је да девојчица не дише. Звали су Хитну помоћ, али дете је већ било мртво. И живот му није био лак. Није бринула о деци. Скитала је. Доводила је неке људе у кућу, а остављала их је и саме. Преслатка деца, здрава, али запуштена - причају комшије.

Стару и оронулу кућу на периферији Лебана отац преминуле девојчице делио је са братом, али није познато где је он био у време трагедије. У комшилуку кажу да сви одрасли чланови овог домаћинства имају "неке сметње у развоју".

- Било је ту свега и свачега. Највише насиља у породици, али и других кривичних и прекршајних дела. Није да нису имали довољно за живот, али није све ни у новцу. Домаћинство је потпуно запуштено, прљаво, а од смрада у кући не може да се дише - причају у комшилуку.

СЛУЖИЛИ СЕ И ПРЕВАРАМА?

О МАЈЦИ и оцу преминуле девојчице су пре више од пет година такође писали медији. Ова жена је, преко друштвених мрежа, наводно намамила једног мушкарца из Бојника да дође у Лебане, а онда га је њен невенчани супруг, са саучесником, претукао и опљачкао. Нападнути младић је повређен, а остао је без већег износа новца, златних ланчића и мобилних телефона. Жена се жртви представљала као самохрана мајка, која није у стању да брине о свом детету.

Полиција је и у среду дежурала на лицу места чекајући окончање истраге, а ту смо затекли и колеге оца преминуле девојчице. Кажу да је невенчаној супрузи и деци редовно слао новац и да је тек делић зараде остављао за себе.

Породица је била и корисник социјалне помоћи. Примали су и дечји додатак. Два брата су, наводно, наследила и пензију од покојног оца, који им је за живота "због менталних потешкоћа" био старатељ. Сви људи са којима смо разговарали указују на то да је реч о потпуно нефункционалној породици "којој се није могло помоћи".

- Нажалост, испоставило се да је жртва оваквог начина живота родитеља недужно биће, које је тек започело живот. Без обзира на све, не могу да верујем да га је мајка повредила, али ко зна, све је могуће - закључује један старији човек из комшилука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)