НАЗОВИ МЕ "ХИБРИД" И ПУЦАЋУ! Чувени криминалци су беснели због срамних надимака из детињства

Novosti online

17. 05. 2021. у 20:00

КРИМИНАЛЦИ се свом миљеу познају по надимку, никако по имену и презимену.

НАЗОВИ МЕ ХИБРИД И ПУЦАЋУ! Чувени криминалци су беснели због срамних надимака из детињства

Фото: Архива ВН/Принтскрин

Надимци углавном описују њихову свирепост. Чувени криминалци, ипак, не воле да буду називани по надимцима добијем у младости, у периоду живота док нису постали „познати“ у подземљу. Ово је прича о пет шефова мафије и надимцима којих су се стидели...

Горан Вуковић

Надимак „Мајмун“ није желео ни да чује. Нико га у вождовчком клану није тако ословљавао нити је смео. Тек после његовог убиства медији су почели да га тако називају. „Мајмуном“ су га називали једино пријатељи Љубомира Магаша - Љубе Земунца, у кога је Вуковић испалио смртоносне хице.

Жељко Ражнатовић

Знали сте га као „Аркан“, надимку који је добио по чаробњаку Арканусу, главном јунаку његовог омиљеног цртаног филма. Али мало је познато да је његов први надимак био „Хибрид“. Тако су га назвали старији другови из краја по његовој физиономији. Касније, ко је Ражнатовића назвао „Хибридом“ могао је крвавао да прође. Остаће забележено да је и потезао пиштољ на помен тог надимка.

Милорад Улемек

Имао је највише надимака који су му сметали: „Цуца“, „Болид“, „Цема“. Ове надимке вуче из детињства са Новог Београда, пре него што је постао „Легија“. „Цуца“ су га звале девочице из краја, а старији момци „Болид“ или „Цема“. Зна се да је Цема постао јер је стално дизао тегове направљене од великих лименки напуњених цементом. Од ова три надимка једини је преживео „Цема“. Али, овако га је ословљао једино тадашњи начелник Ресора државне безбедности Радомир Марковић и понеки добар пријатељ, док су остали то нашироко избегавали.

Лука Бојовић

Званични надимак за вођу новог „земунског клана“, који тренутно робија у Шпанији, не постоји. На почетку своје криминалне каријере звали су га „Пекар“ и то када је деведесетих година отворио пекару на Врачару. Али, његовом успоном у криминалном миљеу све је мање дозвољавао да га ословљавају са „Пекар“. Тај надимак се готово изгубио.

Душан Спасојевић

Обратити се Спасојевићу са „Шиптар“ значило је батине. Овог надимка грозио се вођа „земунског клана“ и нико у његовом присуству није смео да помене ни „ш“ од „Шиптар“. Овај надимак му је „следовао“ по географском пореклу, јер је из Медвеђе, у којој су му прве комшије били Албанци. За криминалце из ганга увек је, и само, био „Дућа“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)