У УДЕСУ КОД СВРЉИГА ПОВРЕЂЕНО И ДЕТЕ (9): Детаљи стравичне саобраћајне несреће, Љиљана (73) кренула на преглед па погинула

Ј. Ћосин

16. 05. 2021. у 18:47

СВРЉИЖАНКА Љиљана Р. (73) погинула је, док је четворо људи теже повређено у тешкој саобраћајној несрећи која се у недељу око 15 сати догодила у селу Врело код Сврљига када се санитет Хитне помоћи из Сврљига сударио са аутомобилом марек “рено”.

У УДЕСУ КОД СВРЉИГА ПОВРЕЂЕНО И ДЕТЕ (9): Детаљи стравичне саобраћајне несреће, Љиљана (73) кренула на преглед па погинула

Фто: Ј. Ћосин

Несрећна жена кренула је, у пратњи своје рођаке Радице А. која је у удесу тешко повређена, у нишку боницу, због сумње да је доживела шлог и због гастроентеролошких проблема али је била у свесном стању. Непосредно после удеса је давала знаке живота али је пре него што је извучена из санитета преминула.

У директном судару, санитетски кревет излетео је из возила, а Љиљани, на жалост, није било спаса док су из "реноа повређени возач И.Х. затим његова пријатељица М.З. (33), њен син Л. З. (9) као и њена мајка В. М. 

- Пацијетикиња је имала несрећу да доживи удес. Иначе, она није била животно угрожена јер је у Ниш послата ради дијагностике пошто је тврдила да има црену столицу па се сумњало на крвављење. Она је у санитету била прописно везана за лежај, али је од силовитог удара зајендо с њим одбачена и ударила је главом у неки метал тако да је задобила прелом врата и убрзо издахнула - потврдио је за "Новости" директор Дома здравља у Сврљигу доктор Предраг Антић.

Остала четвири пацијената пребачена су у УКЦ Ниш, а међу њима је и деветогодишњи дечак који је на срећу задобио лакше повреде.

- Сви пацијенти су тренутно на дијагностици. Осим дечака који има огреботине, остали углавном имају повреде руке, ноге, главе и грудног коша, а о њиховом стању знаће се детаљније  тек након детаљне дијагнозе – кажу у УКЦ НИш.

При судару, повређен је и возач санитета Никола Виденовић, који је покушао да избегне налетање “Реноа” али је тиме само успео да ублажи удар. 

На лицу места у недељу су прву помоћ пружил радници Дома здравља Сврљиг, сврљишка и нишка полиција, ватрогасна јединица и Ниша и окупљени људи који су притекли да помогну.

Узрок несреће и даље се утврђује, према речима полиције, али како незванично сазнајемо, до несреће је дошло када је возач “реноа” прешавши на леву страну ударио у санитетско возило. За воланом "реноа" био је тридесетчетворогодишњи Књажевчанин и с ањим две женске особе и једно дете. Сви су пребачени у КЦ са тежим и лакшим повредама.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)